Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Celní správa v kraji kontrolovala váhu kamionů. Jen v Náchodě vybrala na kaucích 60 tisíc korun

V Královéhradeckém kraji se během několika posledních dnů zaměřili celníci na vážení nákladních aut. Jen na stanovišti v Náchodě překročilo maximální povolenou hmotnost tři z šesti automobilů. Rozdali pokuty a kauce za 60 tisíc korun.

Jeden z řidičů se dokonce rozhodl zaplatit 30 tisíc korun na místě. S autem však odmítl vjet na váhu.  „V rámci nízkorychlostního kontrolního vážení, při kterém celníci zjišťovali okamžitou celkovou hmotnost vozidla, celkovou hmotnost jízdní soupravy a hmotnost na nápravu,“ řekla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová. Celníci zároveň kontrolovali dobu řízení, povinnou výbavu vozidla a používání karet řidiče a záznamových listů.

Celní správa Královéhradeckého kraje vybrala od řidičů celkem 27 tisíc korun, které odvedli na bankovní účet Odboru dopravy a silničního hospodářství města Náchod. Na pokutách pak inkasovali dalších 33 tisíc korun.

40 % z pokuty jde vlastníkovi komunikace, na které bylo kontrolní vážení prováděno. Jen během posledních čtyř kontrolních dnů v září a říjnu letošního roku, zaměřených na nízkorychlostní vážení, zjistili v Náchodě sedm porušení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa Královéhradeckého kraje

Štítky kamion, doprava, Náchod, celník, váha, kontrola, pokuta, kauce, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celní správa v kraji kontrolovala váhu kamionů. Jen v Náchodě vybrala na kaucích 60 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.