Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jaroměři hořely historické železniční vagony. Škoda přesahuje osmdesát milionů korun

Hlášení o požáru odstavených železničních vagonů u jaroměřského železničního muzea Výtopna, přijalo krajské operační a informační středisko krátce před druhou hodinou ranní. Plameny poničily pět vagonů. Podle odhadu majitele je škoda na 81,2 milionu korun. Případem se zabývá i policie.

Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů, které požár rychle lokalizovaly. I tak ale stihly plameny poškodit celkem pět vagonů. „Následně prováděly jednotky dohašení uvnitř i vně vagonů, likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 05:18 hodin. Nová sloužící směna se vrátila na požářiště ještě po sedmé hodině, dohasila ohniska, která se rozdoutnala a provedla kontrolu místa události,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Odstavené vagony mají historickou hodnotu a podle majitele se způsobená škoda dostala až na 81,2 milionu korun. Co požár způsobilo je předmětem vyšetřování.

GALERIE: Historické vagóny po požáru v Jaroměři

Úterý, 20. října 2020, 17:12

GALERIE: Historické vagóny po požáru v Jaroměři
GALERIE: Historické vagóny po požáru v Jaroměři

Vyšetřování zahájili také policisté

Případem se zabývají i policisté. „Policie zahájila vyšetřování veškerých okolností a příčin požáru, v současné době policisté čekají, až bude po vychladnutí možné vyslat na místo výjezd, který provede detailní ohledání požářiště. Dosud nebyla vyloučena žádná z obvyklých vyšetřovacích verzí,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.  

Muzeum Výtopna, ve kterém se nacházejí staré lokomotivy a vagony převážně z první poloviny 20. století, je pro veřejnost uzavřeno od 12. října kvůli vládním protiepidemickým opatřením.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, zásah, policie, požár, historie, škoda, Jaroměř, Výtopna, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jaroměři hořely historické železniční vagony. Škoda přesahuje osmdesát milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.