Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pro lidi v karanténě zítra startuje druhé kolo senátních voleb. DRIVE-IN stanoviště v Hradci je připravené

Jelikož žádný z kandidátů do senátu nezískal v Královéhradeckém kraji nadpoloviční většinu hlasů, koná se kolo druhé. Podobně jako u krajských voleb bude umožněno volit lidem v karanténě. Takzvané DRIVE-IN hlasování bude fungovat od 7:00 do 15:00.

„Na dvoře magistrátu města je připraveno drive-in stanoviště pro II. kolo voleb do Senátu,“ píše magistrát v Hradci Králové na svých sociálních sítích.

Pravidla pro druhé kolo senátních voleb jsou stejná, jako tomu bylo v kole prvním. DRIVE-IN hlasování na pěti stanovištích v Královéhradeckém kraji je určeno pouze pro lidi, kterým je nařízena karanténa nebo domácí izolace. U sebe musí mít volič platný občanský průkaz, volební lístky dostane od komise na místě.

DRIVE-IN místa v Královéhradeckém kraji:

  • pro okres Hradec Králové (dvůr Magistrátu města Hradec Králové, Československé armády 408/51, Hradec Králové)
  • pro okres Rychnov nad Kněžnou (areál fotbalového stadionu, U Stadionu 1430, Rychnov nad Kněžnou)
  • pro okres Trutnov (budova hasičské zbrojnice, Dlouhá 752, Trutnov – Horní Staré Město)

Přenosnou urnu je opět třeba registrovat

Druhou možností je takzvaná přenosná urna. I v tomto případě je princip volení úplně stejný. O přenosnou urnu si tak musí lidé v domácí karanténě zavolat na krajský úřad nejpozději do čtvrtečního večera.

Pokud se dozví výsledky svých testů během pátečního dne, nebudou moct odvolit. Několik podobných případů se vyskytlo i v prvním kole senátních a krajských voleb. Volební urnu je možné si objednat na telefonních číslech 607 029 662 a 736 521 858.

Bylo mi upřeno právo svobodně volit, říká Jindřich Vedlich. Pozitivní výsledek testu na COVID-19 mu přišel v pátek

V Královéhradeckém kraji se několika lidem stalo, že nemohli vyrazit k volbám. Jde o chybu v plánování voleb pro občany, kteří jsou v domácí izolaci a karanténě. Jeden z nich je i bývalý náměstek Jindřich Vedlich. O tom, že má pozitivní test se...

Druhé kolo voleb do senátu začne pro ostatní v pátek

Druhé kolo senátních voleb bude v České republice probíhat v pátek 9. října a v sobotu 10. října. Svůj hlas mohou voliči odevzdat v pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 8:00 do 14:00. Sčítání hlasů začne ihned po uzavření volebních místností.

V Královéhradeckém kraji volíme ve třech volebních obvodech; Hradec Králové (45), Rychnov nad Kněžnou (48) a Trutnov (39).

Za Hradecko se do druhého kola dostal právník a zastupitel Hradce Králové Jan Holásek a poslanec Jiří Mašek. V Trutnově bude senátní křeslo obhajovat starosta Vrchlabí a senátor Jan Sobotka a starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím. V Rychnově nad Kněžnou je v druhém kole senátor a učitel Miroslav Antl a Jan Grulich, ředitel základní a mateřské školy.

GALERIE: DRIVE-IN hlasování v Hradci Králové

Středa, 30. září 2020, 12:55

GALERIE: DRIVE-IN hlasování v Hradci Králové
GALERIE: DRIVE-IN hlasování v Hradci Králové

Ohodnoť článek

Foto

Štítky karanténa, izolace, volby, senát, druhé, kolo, Hradec Králové, DRIVE-IN, Královéhradecký, kraj, 2020, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Královéhradecký kraj, Senát Parlamentu ČR, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Magistrát města Hradec Králové, Česk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro lidi v karanténě zítra startuje druhé kolo senátních voleb. DRIVE-IN stanoviště v Hradci je připravené  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.