Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ministerstvo zdravotnictví příští týden představí dlouhodobou strategii na boj s koronavirem

Příští týden chce ministr Prymula představit výhledovou strategii ke COVID-19. Bude obsahovat zvažovaná opatření v případě dalšího vývoje epidemie a parametry, kdy by je bylo potřeba zavést. Chce také zveřejňovat všechna data o epidemii, u kterých to bude možné.

"Trend, který není pozitivní, je narůstající podíl pozitivních testů," řekl ministr zdravotnictví Roman Prymula. Cílem je podle něj dostat se k hranici deseti procent. Ve středu to bylo až 15 procent. Současné reprodukční číslo, tedy průměrný počet dalších nakažených od jednoho pozitivně testovaného, je stále 1,24.

V kraji začne fungovat skupina rizikového štábu

„Situace v našem kraji je vážná, ale není kritická. Je potřeba, aby naše nemocnice, záchranáři a další složky IZS byly navzájem informovány, proto jsme stálou pracovní skupinu krizového štábu přizpůsobili současným podmínkám. O dalších krocích v případě rapidního zhoršení stavu v regionu bude jednat krizový štáb,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.

V reakci na zvyšující se počet případů koronaviru v kraji, začne v pondělí jednat pracovní skupina krizového štábu

Při dnešku mimořádně zasedala bezpečnostní rada kraje. Tématem bylo šíření koronaviru v Královéhradeckém kraji. Počet nakažených už se dostal na více jak tisíc. Od pondělí příštího týdne začne pracovat pracovní skupina krizového štábu.

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji je v současné době 51 hospitalizovaných pacientů s koronavirem. K dnešnímu dni hygienici evidují 1031 aktivních případů nákazy. Nejvíce je zasaženo Náchodsko, kde je 404 potvrzených případů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky Roman Prymula, zdravotnictví, ministerstvo, vláda, boj, strategie, tisková, konference, COVID-19, Jiří Štěpán, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kachle Kachlic

pico ..dement nejvetsiho kalibru!!!????????chce se mi blejt velebnosti...

Sobota, 3. října 2020, 11:17Odpovědět

Ministerstvo zdravotnictví příští týden představí dlouhodobou strategii na boj s koronavirem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.