Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V reakci na zvyšující se počet případů koronaviru v kraji, začne v pondělí jednat pracovní skupina krizového štábu

Při dnešku mimořádně zasedala bezpečnostní rada kraje. Tématem bylo šíření koronaviru v Královéhradeckém kraji. Počet nakažených už se dostal na více jak tisíc. Od pondělí příštího týdne začne pracovat pracovní skupina krizového štábu.

Situace v našem kraji je vážná, ale není kritická. Je potřeba, aby naše nemocnice, záchranáři a další složky IZS byly navzájem informovány, proto jsme stálou pracovní skupinu krizového štábu přizpůsobili současným podmínkám. O dalších krocích v případě rapidního zhoršení stavu v regionu bude jednat krizový štáb,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.

Pracovní skupina krizového štábu pracovala naposledy na jaře v průběhu první vlny epidemie. Měla za úkol distribuci a nákup ochranných prostředků.

Krizový štáb je pracovním orgánem kraje, který řeší krizové situace. Předsedou krizového štábu je hejtman. Krizový štáb kraje je tvořen bezpečnostní radou kraje a stálou pracovní skupinou. Plní úkoly stanovené krizovými opatřeními a navrhuje opatření hejtmanovi kraje.

V rámci IZS jsme připraveni rozvézt ochranné pomůcky na školská zařízení tak, jak určí ústřední krizový štáb. V tuto chvíli ale v našem kraji na základě rozhodnutí hygieny zůstanou školy otevřené,“ doplnil hejtman.

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji je v současné době 51 hospitalizovaných pacientů s koronavirem. K dnešnímu dni hygienici evidují 1031 aktivních případů nákazy. Nejvíce je zasaženo Náchodsko, kde je 404 potvrzených případů.

Ohodnoť článek

Štítky koronavirus, pracovní skupina krizového štábu, ochranné pomůcky, Královéhradecký kraj, hejtman, krizový štáb, COVID-19, Jiří Štěpán, Ústřední krizový štáb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V reakci na zvyšující se počet případů koronaviru v kraji, začne v pondělí jednat pracovní skupina krizového štábu  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.