Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je třeba obnovit Ústřední krizový štáb? Podle vedení Královéhradeckého kraje ano

Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD) je pro obnovení celostátního Ústředního krizového štábu. Štáb fungoval na jaře letošního roku během první vlny pandemie. Premiér Andrej Babiš (ANO) několikrát zdůrazňoval, že nic podobného není třeba.

"Aktivování Ústředního krizového štábu považuji za správné. Jeho potřebnost pod vedením ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) se v první polovině roku potvrdila," uvedl hejtman. Premiér je však přesvědčený, že podobná opatření nejsou třeba. Několikrát mluvil o tom, že vládní rada pro zdravotní rizika funguje dobře.

Vláda o znovuzavedení Ústředního krizové štábu jednala, k výsledku však nedošla „Není to vůbec na stole,“ řekl Babiš ve sněmovně.

Štěpán však upozorňuje na zhoršenou zdravotnickou situaci v celé České republice. K dnešnímu dni ministerstvo eviduje 38.896 potvrzených případu COVID-19. Z toho je 15.807 případů aktivních. Od začátku pandemie v České republice v souvislosti s koronavirem zemřelo 476 lidí. 333 pacientů leží v nemocnicích.

Situace se zhoršuje i v Královéhradeckém kraji

V Královéhradeckém kraji jsou podle hygieniků dvě ohniska nákazy. Jedno v domově důchodců v Úpici na Trutnovsku, druhé v Polici nad Metují. Denně přibývá průměrně 20 nových případů.

"Projednám se zástupci hradecké fakultní nemocnice, krajského zdravotnického holdingu, zdravotnické záchranné služby a hygieny otázku kapacity lůžek, kapacity testování a celkový vývoj situace v regionu," uvedl Štěpán.

K dnešnímu ránu bylo potvrzeno 393 aktivních případů v kraji. Nejhorší je situace stále na Trutnovsku, kde je 149 nemocných. Nejlépe z regionů je na tom Rychnovsko s 29 nemocnými.

Přehled nakažených:

  • Trutnov – 149
  • Hradec Králové – 105
  • Náchod – 68
  • Jičín - 42
  • Rychnov nad Kněžnou - 29

Ohodnoť článek

Foto FB: Jiří Štěpán

Štítky Ústřední krizový štáb, Jiří Štěpán, Královéhradecký, kraj, Babiš, premiér, vláda, koronavirus, COVID-19, opatření, Královéhradecký kraj, Andrej Babiš, ČSSD, ANO 2011, Jan Hamáček, Česko, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je třeba obnovit Ústřední krizový štáb? Podle vedení Královéhradeckého kraje ano  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.