Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár kovoobráběcího stroje způsobil škodu za 4 miliony

K požáru kovoobráběcího stroje v hale jedné z firem v ulici Textilní v Jičíně, vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči včera večer. Hala byla kompletně zakouřena a zasahovat museli v dýchací technice. Požár se v krátké době podařilo lokalizovat, ale škoda se předběžně vysoukala na 4 miliony korun.

Jednotky prostor haly odvětraly a rozebíraly části stroje. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování, vyšetřovatel hasičů si vyžádal součinnost odborníků na oblast elektro z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Škoda je zatím vyčíslena na 4 miliony korun, díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty představující asi 75 milionů korun.

V bytě hořelo, nikdo z domu ale včas hasiče nezavolal

K jinému požáru vyjížděli hasiči do Malých Svatoňovic. Včera, v časných ranních hodinách, vypukl požár v jednom z bytů bytového domu. Hořelo v kuchyni. Požár byl uhašen uživateli, ale hasičům byl oznámen teprve až před 17. hodinou.

Na místo přijel vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že za požár může nedbalostní jednání. Zůstala totiž zapnutá plotna sporáku. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 100 tisíc korun. 

„Obyvatelé bytu i domu se v tomto případě nezachovali správně, když neohlásili požár včas v době jeho průběhu a ani po jeho uhašení. Jedná se nejenom o přestupek z pohledu zákona o požární ochraně, ale takový postup komplikuje i následné vyšetřování a jednání s pojišťovnou,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, zásah, kovoobráběcí stroj, Jičín, byt, požár, Malé Svatoňovice, Lázně Bohdaneč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár kovoobráběcího stroje způsobil škodu za 4 miliony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.