Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Východní Čechy potrápí vysoké teploty a silné bouřky, meteorologové aktualizovali výstrahu

Dnešek se zapíše opět mezi další srpnové tropické dny. V Královéhradeckém kraji naměříme odpoledne v Polabí až 32 stupňů Celsia. Meteorologové proto vydali výstrahu před vysokými teplotami. Nově ale platí také před silnými bouřkami. Ta vzejde v platnost až zítra v poledne.

Výstraha před vysokými teplotami platí až do dnešní 20. hodiny. V Královéhradeckém kraji se týká se okresů Jičín, Hořice, Nový Bydžov a Hradec Králové. V Pardubickém kraji platí pro okresy Přelouč, Pardubice, Holice a Chrudim.

Meteorologové proto doporučují dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit bychom měli i tělesnou zátěž.  V žádném případě nenechávat děti nebo zvířata na přímém slunci. Zvláště pak ne zaparkovaných autech.

Platit začne ještě jedno varování. Týká se silných bouřek

Výstraha před silnými bouřkami má platit od zítřejšího pravého poledne a skončí ve 23. hodin. Místy se může objevit přívalový déšť s kroupami.

Další výstraha před silnými bouřkami by mohla podle meteorologů začít platit v pátek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, vysoké teploty, meteorologové, Východní Čechy, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, bouřky, kroupy, bouřka, Polabí, Pardubice, Hradec Králové, Jičín, Chrudim, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východní Čechy potrápí vysoké teploty a silné bouřky, meteorologové aktualizovali výstrahu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.