Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec ovládl včerejší derby a zůstává v Generali Česká Cupu v čele skupiny C. Zítra se uskuteční derby s pořadovým číslem dvě

Hokejisté Hradce Králové včera absolvovali v rámci Generali Česká Cupu první východočeské derby a brali body. Z ledu pardubického Dynama odjížděli s výhrou 1:0. Další hokejová bitva mezi Hradcem a Pardubicemi se odehraje zítra od 18:00 v ČPP Aréně.

Pro Lvy znamenal včerejší třetí zápas, druhou vychytanou nulu v řadě. Poté, co hradečtí skolili Olomouc a Kometu, včera přehráli Dynamo, které doposud nepoznalo hořkost porážky. Pardubice se tak po prohře 0:1 zařadily v tabulce skupiny C na druhé místo za svého rivala.

O branku se v prvním derby postaral hradecký Kevin Klíma v 25. minutě. Brankář Marek Mazanec udržel v utkání čisté konto i po sedmi přesilovkách domácích. Bylo to pro něj ale dost náročné. „Osobně jsem toho měl plný kecky. Kluci vyžrali hrozně moc střel a odbránili to a odblokovali. I takové zápasy v sezóně budou,“ uvedl po utkání na klubovém webu Marek Mazanec.

Podle Mazance se hráči snažili hrát aktivně, ale Pardubice byly ještě aktivnější. „Zatím to vypadá, že jsou na tom daleko lépe než loni a je třeba s nimi počítat jako s výborným soupeřem. Pro nás nebyl zápas vůbec jednoduchý a soupeř byl lepší,“ dodává.

Hradecký Mountfield čeká ještě jedno derby a to zítra, tentokrát doma. Podle Mazance půjde opět o urputný bojovný hokej, na který se zřejmě budou muset všichni připravit lépe takticky.

V pořadí druhý zápas Lvů s Dynamem se odehraje zítra od 18. hodin pod Bílou věží v ČPP Aréně. Vzhledem k aktuální situaci a mimořádným opatřením, bude moci do haly pouze 750 fanoušků. Sehnat vstupenku už proto není možné.

„Vstupenky na zítřejší hokejový zápas mezi Hradcem a Pardubicemi už jsou beznadějně vyprodány,“ řekl Hradecké Drbně marketingový manažer Aleš Havel. Vstupenky už nejdou tím pádem do prodeje ani na pokladny a nebude je možné zakoupit ani on-line.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK /Jan Jedlička

Štítky derby, hokej, Hradec Králové, Mountfield HK, Pardubice, Dynamo, Generali Česká Cup, HC Dynamo Pardubice, Generali Česká pojišťovna, Mountfield Hradec Králové, Marek Mazanec, vstupenka, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec ovládl včerejší derby a zůstává v Generali Česká Cupu v čele skupiny C. Zítra se uskuteční derby s pořadovým číslem dvě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.