Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Během včerejšího odpoledne navštívilo ZOO ve Dvoře nejvíc lidí za posledních deset let. Doprava ve městě zkolabovala

Během včerejšího odpoledne navštívilo Safari Park ve Dvoře Králové nejvíce lidí za posledních deset let. Vstupenky si zakoupilo celkem 9.700 návštěvníků. To se podepsalo i na samotné dopravě ve městě. Ta během dne zkolabovala a situaci musela řešit policie.

„Zatímco se největší červencové a srpnové návštěvnosti od roku 2008 pohybovaly v číslech maximálně 7.500 návštěvníků za den, včerejší návštěvnost dosáhla 9700 návštěvníků,“ potvrzuje mluvčí Safari Parku ve Dvoře Králové Markéta Grúňová. Během celého měsíce červenec dorazilo do zahrady více než 150 tisíc návštěvníků, což překonalo očekávání.

Nejsilnější červencová návštěvnost byla za posledních 10 let do letoška zaznamenána v roce 2016, kdy Safari Park navštívilo 144 000 návštěvníků.

Doprava ve Dvoře Králové zkolabovala

Lidé mířící do zoologické zahrady čekalo hned u příjezdu do Dvora Králové nemilé překvapení. Pod náporem turistů zkolabovala doprava. Přímo před Safari Parkem řídilo dopravu několik policistů. Ve chvíli, kdy bylo parkoviště u zahrady plné, posílali řidiče na přilehlou louku, kde vzniklo provizorní parkoviště.

„My jsme přijeli ve směru od Nové Paky a Pecky, tam taková kolona nebyla. Čekali jsme asi dvacet minut,“ řekla jedna z návštěvnic Gabriela Lehetová. V opačném směru to byl větší problém. Kolona aut se táhla prakticky celým městem. Řidiči tak čekali i půl hodiny, než se dostali na parkoviště k zoologické zahradě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky ZOO, Dvůr Králové, doprava, návštěvnost, léto, policie, rekord, deset, let, zahrada, kolona, prázdniny, zoologická zahrada, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Skřivanec

A pak že máme dovolenou trávit v čr .. ty města a infrastruktůra prostě na to nejsou stavěna protože rozšiřování či zlepšování infrastruktůry od dob socializmu moc nepokročilo

Čtvrtek, 6. srpna 2020, 19:51Odpovědět

Petr Szejut

Trochu cestujete časem ne? Dnes je 6.srpna a v článku máte už sedmého :D "Během včerejšího odpoledne (7. srpna) navštívilo Safari Park ve Dvoře Králové nejvíce lidí za posledních deset let."

Čtvrtek, 6. srpna 2020, 17:20Odpovědět

Během včerejšího odpoledne navštívilo ZOO ve Dvoře nejvíc lidí za posledních deset let. Doprava ve městě zkolabovala  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.