Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odcvičeno za 20 minut? Nové hradecké studio Elitfit to umožňuje

PR článek

Jednou týdně za dvacet minut procvičit až 90% svalů v těle? Nemožné? V hradeckém studiu Elitfit na Velkém náměstí vás přesvědčí o opaku. Za tento čas můžete nabrat skvělou kondici, posílit svaly a zformovat postavu či dokonce ulevit tělu od bolesti zad! Kouzlo spočívá ve třech písmenech: EMS.

Za 20 minut procvičíte celé tělo

Pod těmito třemi písmeny se skrývá zkratka pro elektro myo stimulaci, tedy moderní metodu tréninku, při kterém efektivním způsobem procvičíte kompletně celé tělo za pouhých dvacet minut. Kouzlo EMS tkví ve vysílání krátkých elektrických impulzů do svalu, což způsobí, že se sval stáhne, stejně jako ho dokážeme zatnout vlastní vůlí. Rozdíl je však v tom, že elektrický impulz může vyslat do svalu až 85 povelů ke stažení za sekundu, sám člověk to za vteřinu zvládne maximálně jednou.

„Díky EMS jsme schopni komplexně procvičit svaly v celém těle mnohonásobně rychleji, efektivněji a intenzivněji. Jemné elektrické impulzy aktivují každou důležitou svalovou partii, díky čemuž mimojiné posílíte střed střed těla a ulevíte si od bolesti zad,“ vysvětluje výhody tréninku jeden ze zakladatelů hradeckého studia Elitfit Adam Joska. „Elektrické impulzy aktivují svaly na přímo, čímž nevzniká tlak na klouby, které nezatěžujete tak jako u silových tréninků. Pomocí EMS tréninku také zmírníte dysbalance, jeden EMS trénink vám navíc ušetří hodiny dřiny ve fitku,“ dodává.

Metoda EMS je dalším stupněm v pokroku cvičení, metoda je ale známá už mnoho let a používá se k rehabilitačním účelům. „Pro řadu lidí je návštěva fitka utrpením, nemají na cvičení dostatek času nebo se při tréninku mezi dalšími lidmi necítí ve své kůži a ocení spíš individuální přístup v privátním studiu. Tito lidé si EMS trénink oblíbí od první chvíle.“

Individuální přístup. Osobní trenér přistupuje ke každému dle jeho potřeb

Jak samotné cvičení probíhá? Jednou z mnoha výhod EMS je, že k němu klient nepotřebuje prakticky vůbec nic. Nemusí tak s sebou nosit tašku s věcmi na trénink. Stačí jen dorazit. „Zákazníci u nás dostanou vše, nemusí si nosit vlastní oblečení, ani žádné vybavení. Po tréninku si navíc mohou dopřát například lahodnou kávu zdarma,“ říká jeden z trenérů studia Ondřej Hlaváček.

Každému klientovi se individuálně věnuje trenér, jenž ho před začátkem cvičení oblékne do speciálního obleku, který do těla vysílá elektrické impulzy, a při prvním tréninku mu vysvětlí celý princip cvičení. Zkušený trenér předvádí klientovi jednotlivé cviky, nastavuje intenzitu elektrostimulačních signálů a v neposlední řadě ho také motivuje k co nejlepšímu výkonu.

Věk ani váha není překážkou

Elitfit odstraňuje i stigma, které mohou někteří lidé cítit a bojí se vyrazit sportovat. Tím, že EMS technologie nezatěžuje klouby a má blahodárný vliv na svalstvo v těle, může studio Elitfit navštívit opravdu každý bez rozdílu věku či fyzické zdatnosti.

V Elitfitu mi ukázali, že je na čase se sebou začít něco dělat. Na začátku jsem se trochu bála, že jsem na cvičení už příliš stará a zda na mě budou mít patřičné oblečení, po první návštěvě studia jsem se však rychle uklidnila,” říká paní Miroslava Lhotská, která před nedávnem oslavila šestapadesáté narozeniny.

V Elitfitu se tak potkává různorodá věková skupina, nejmladším klientům je kolem 18 let, nejstaršímu pak 74 let.

Ideální lék na problémy se zády při sedavé práci

Častými zákazníky studia Elitfit jsou také lidé, kteří trpí bolestmi zad. „Sedavé zaměstnání vykonává v dnešní době čím dál více lidí. Spolu s tím však přicházejí problémy se zády, které se běžně léčí dost obtížně,“ vysvětluje Joska. Metoda EMS dokáže posílit i hluboko umístěné svaly, které by člověk ve fitku posílil jen velmi těžko. „EMS neuvěřitelně pomáhá s bolestmi zad, již po měsíci jdou vidět velmi pozitivní výsledky a během pár týdnů dokážeme odstranit dlouholeté problémy s bolestí,“ dodává.

Němečtí odborníci, kteří zkoumají problematiku účinků EMS na bolesti zad, uvádí zajímavá čísla podložená studiemi. Za zmínku stojí například:

  • 88 % účastníků, kteří trpěli jakýmikoli zad uvedlo, že se jim po pravidelném cvičení ulevilo
  • Po pouhých 2 týdnech 20 % účastníků cvičení uvedlo, že jim bolesti zad ustoupily, 50 % účastníků tuto zkušenost uvádí po 6 týdnech
  • ze 100 % lidí, kteří byli součástí studie z nich 40 % uvedlo, že trpí chronickými bolestmi zad, po 6 týdnech tréninku se počet snížil na 9 %, kteří i nadále bolestí zad trpěli

Odzkoušeno mají i profesionální sportovci

Elitfit studio na Velkém náměstí je opravdu pro každého. Kromě lidí, kteří chtějí změnit svůj životní styl a dostat se do formy, jej také v rámci své přípravy navštěvují i profesionální sportovci. Ve studiu se například ukázali i hokejisté extraligového klubu Mountfield HK Zdeněk Čáp, Aleš Jergl, Rudolf Červený nebo Matěj Chalupa, který se připravuje na své angažmá v NHL. 

„Bylo to náročnější, než jsem čekal,“ usmíval se po tréninku vyčerpaný Aleš Jergl. Toho doplnil hradecký odchovanec Zdeněk Čáp. „Je to příjemné, člověk se u toho tolik nemusí hýbat a cítí, jak se jeho svaly zapojují pomocí elektroimpulzů, což je fajn,“ říká Čáp.

Dalším návštěvníkem byl hokejista Robert Kousal. „Přiznám se, že jsem před prvním tréninkem vůbec nevěděl, co od toho mám očekávat. A taky musím přiznat, že to bylo těžší, než jsem čekal. Ale bylo to dost intenzivní cvičení a líbí se mi ta myšlenka, že za dvacet minut máte odpracováno a v normální posilovně byste strávili třeba tři hodiny,“ říká hokejista Robert Kousal, jenž hrál i v zahraničí a za národní tým.

Kromě nich si na EMS v Elitfitu zatrénoval i MMA fighter Patrik Kincl. 

Jak je možné, že cvičení je jak pro profesionály, tak i pro nesportovce?

Některým lidem se může zdát zvláštní, že EMS trénink je jak pro profesionální sportovce, tak pro lidi, kteří nejsou zvyklí na pravidelnou fyzickou aktivitu. Důvod je prostý. Intenzita impulzů se odvíjí od toho, jak na stimulaci svalů reaguje tělo každého jedince, tudíž záleží na tom, „kolik si řekne a kolik snese tělo“ klienta. Dalším faktorem, který zde hraje roli, je trenér. Ten dokáže rozpoznat, jak tělo klienta reaguje na impulzy a dle toho přidává nebo ubírá na intenzitě. V neposlední řadě trenér volí takové cviky, jež jsou pro klienty vhodné. S nesportovci volí pouze základní a jednoduché pohyby. S fyzicky zdatnými klienty volí propracovanější cviky vyžadující například koordinaci těla, větší rovnováhu, atd.

V Elitfitu se tak střetávají všechny věkové kategorie a lidé s rozdílnými fyzickými dispozicemi. Každý má však své soukromí, neboť je na tréninku pouze se svým trenérem. 

Nejlepší vizitkou je spokojený klient

Studio Elitfit sídlící na Velkém náměstí v Hradci Králové si za necelý rok získalo širokou škálu klientů. „Nejlepším signálem pro nás je, že si klienti EMS v našem studiu rychle oblíbili a cvičení u nás se stalo běžnou součástí jejich života. Naší nejlepší vizitkou je, když se u nás cítí dobře,“ uzavřel trenér Hlaváček.

 

Zaujala vás metoda EMS cvičení? Vyzkoušejte si ji na vlastní kůži! Veškeré informace a možnost rezervace najdete na webových stránkách studia Elitfit.

Pokud dorazíte do Elitfitu do konce července a u recepce řeknete heslo HRADECKADRBNA, můžete se těšit na 10% slevu ze zakoupené permanentky. 

Ohodnoť článek

Štítky PR text, Elitfit, cvičení, sleva, tělo, kondice, video, foto, Ems AG, trénink, bolest, studium, Zdeněk Čáp, Robert Kousal, National Hockey League, Patrik Kincl, Matěj Chalupa, Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odcvičeno za 20 minut? Nové hradecké studio Elitfit to umožňuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.