Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Semafory se na křižovatku u nemocnice v Hradci Králové jen tak nevrátí. Můžou za to majetkové vztahy, zní z radnice

Provizorní semafory na křižovatce u výjezdu z Fakultní nemocnice už byly. Řídily provoz během rekonstrukce křižovatky Brněnská na okruhu Hradce Králové. O opravách však město nedostalo povolení zde semafory nechat. Už přes rok se tak radnice snaží světla na křižovatku vrátit, zatím však marně.

„Povolovací proces a projektová příprava nových semaforů se však potýká s problémy, které jsou způsobené především komplikovaným majetkovým vztahem,“ napsala v dnešním vyjádření mluvčí Kateřina Šmídová.

Celá věc je komplikovaná hlavně v tom, že silnice patří Královéhradeckému kraji. Některé pozemky však patří Fakultní nemocnici Hradec Králové a tu zřizuje ministerstvo zdravotnictví. „To je hlavní kámen úrazu, že město pracuje na pozemcích, ke kterým nemá žádný vztah, a to je ten pravý důvod, proč vše tak dlouho trvá,“ vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Nové semafory na křižovatce k nemocnici budou stát 3,5 milionu korun.

Podle města je komunikace s nemocnicí bez problémů. Každopádně vše, co se týká jejich pozemků a budov musí řešit právě ministerstvo zdravotnictví. „I když první zdržení v řádu několika měsíců vzniklo hned na začátku, když rada města schválila smlouvu na zpracování projektové dokumentace v dubnu loňského roku, vybraná firma ji ale podepsala až po několika urgencích na konci července,“ dodává primátor.

Přípravu nových semaforů město zahájilo za začátku října loňského roku. Podařilo se vyřešit povolení u Královéhradeckého kraje, problém nenastal ani při jednání s ministerstvem zdravotnictví ohledně pozemků. Vše se tak předalo společnosti ČEZ s žádostí a vybudování elektrické přípojky.

 „Na tento úkon má však společnost ČEZ 16 měsíců. Věřím ale, že se to podaří podstatně dříve,“ dodává primátor. V současné době tak magistrát kompletuje podklady pro podání žádosti pro společné povolení.

 „Ano, ze zákona máme na toto zpracování přes rok času. Samozřejmě se ale budeme snažit zpracovat podklady co nejdříve,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí společnosti ČEZ Šárka Beránková. Kdy se tak semafory na křižovatku k nemocnici v Hradci Králové vrátí zatím nikdo neví.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky semafor, křižovatka, doprava, Hradec Králové, nemocnice, ČEZ, povolení, pozemky, majitelé, ministerstvo, pozemek, ministerstvo zdravotnictví, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semafory se na křižovatku u nemocnice v Hradci Králové jen tak nevrátí. Můžou za to majetkové vztahy, zní z radnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.