Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové ode dneška fungují sdílená kola. K dispozici jich je rovná stovka

Od 18. května v Hradci Králové a Pardubicích začíná fungovat služba sdílených kol. Na 40 stanicích ve městě je k dispozici stovka kol. Modrá kola jsou na prvních 15 minut zdarma, pak je musí cyklista zaplatit pomocí mobilní aplikace.

Stanice, na kterých si můžete kolo půjčit jsou především v centrum Hradce Králové. Jedna je například hned u Klicperova divadla, další dvě na třídě ČSA. Jednu má i Nový Hradec Králové, Svinary, Malšova Lhota, Pouchov nebo Plotiště nad Labem.

„Nemusíte řešit, kam doma nebo v práci své kolo umístíte, prostě nasedněte na jedno z našich plně vybavených kol a můžete vyrazit,“ napsala ve vyjádření společnost Nextbike, která sdílená kola v Hradci Králové provozuje.

Každý, kdo si chce kolo půjčit, musí mít nainstalovanou mobilní aplikace. Tu aktivuje pomocí své platební karty. V aplikaci cyklista nejde nejbližší kolo, a to si půjčí. Bicykl je vždy třeba vrátit na jednu ze čtyřiceti stanic ve městě. V opačném případě je skrze aplikaci účtován manipulační poplatek.

„Seznam stanic naleznete na webu nebo přímo v aplikaci,“ píše společnost na svém webu. Společnost sdílená kola provozuje ve 13 městech po celé České republice. Pardubice a Hradec Králové jsou nejnovější. V obou městech začala služba fungovat právě dnes.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Nextbike Czech Republic

Štítky kolo, cyklistika, sdílení, modré kolo, půjčení, Hradec Králové, Pardubice, České aerolinie, Klicperovo divadlo, Nextbike, Malšova Lhota, Nový Hradec Králové, Svinary, Pouchov, Plotiště nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drevjaney Petr

Dnes jsem tak šťastný, potkal jsem na internetu dobrou ženu z České republiky, která mi nabídla půjčku 900 000 Kč Rozhodl jsem se zde podělit o své svědectví, aby ji mohl kontaktovat každý, kdo hledá naléhavou půjčku. Slibuji, že toho nebudete litovat. kontaktujte ji e-mailem: mhorackova04@gmail.com

Sobota, 23. března 2024, 14:38Odpovědět

V Hradci Králové ode dneška fungují sdílená kola. K dispozici jich je rovná stovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.