Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letošní pivky nebudou. Organizátor zrušil festival ve Vrchlabí i Jilemnici

Špatná zpráva pro pivaře. Dva z největších pivních festivalů v regionu se letos konat nebudou. Šlo o 4. ročník Krkonoších pivních slavností v Jelenici a 23. ročních ve Vrchlabí. Pořadatelé věří, že příští rok vše vyjde. Vstupenky zůstávají v platnosti.

„Doufali jsme do poslední chvíle, že se situace uklidní, že se stane zázrak, nebo že se s definitivním rozhodnutím počká na další měsíce, ale rozkaz zněl jasně – žádné letní akce s tisíci lidmi,“ říká Petr Ticháček, pořadatel Krkonošských pivních slavností. 

Nezbývá nic jiného, než akci přesunout na příští rok. V Jelenici se pípy roztočí v sobotu 19. května. Ve Vrchlabí pak 14. srpna. „V případě Krkonošských pivních slavností platí zakoupené vstupenky i na příští ročníky. V případně nutnosti Vám budou vráceny peníze,“ dodává Ticháček. 

Pokud se situace zlepší, mají organizátoři v plánu alespoň menší koncerty. To zda se povedou zrealizovat nyní zaleží na aktuální situaci a rozhodnutí vlády. 

Své akce ruší i ostatní velikáni 

Jedním z největších zrušených festivalů v kraji byl Rock for Peple v Hradci Králové. „Nepíše se mi to vůbec lehce, ale letos se Rock for People v plánovaném termínu neuskuteční,“ řekl ředitel festivalu Michal Thomes. I v tomto případě zakoupené vstupenky platí na příští rok. 

Ke změně termínu musel přistoupit i Hradecký Majáles. Ten se akci pokusil přesunout na polovinu září. „Hradecký a Brněnský Majáles se letos odehrají ve středu, protože jsme hledali v návaznosti na aktuální situaci i program vhodný termín,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí akce Karolína Křenková

Podobný osud potkal i Majáles v Pardubicích. Letošní ročník organizátoři před pár týdny kompletně zrušili. Ten nový se tak bude konat až v polovině května příštího roku. Na něj můžou fanoušci vyrazit se vstupenkou na letošní zrušenou akci. 

Ačkoliv to kapela ještě neoznámila oficiálně, dá se předpokládat, že se budou rušit i letošní KryštofKempy. „Vládní nařízení budeme samozřejmě respektovat, i kdyby se to týkalo třeba jen části celého léta, nebo organizace bude výrazně omezená v zájmu zdraví a bezpečí. Letošní ročník potom přeložíme na 2021,“ napsal Richard Krajčo fanouškům. 

Ohodnoť článek

Foto FB: Krkonošské pivní slavnosti

Štítky pivní slavnosti, pivo, Krkonoše, Vrchlabí, Jilemnice, akce, zrušená, vstupenky, majáles, Rock for People, Kryštofkemp, festival, vstupenka, slavnost, Richard Krajčo, Brněnský Majáles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní pivky nebudou. Organizátor zrušil festival ve Vrchlabí i Jilemnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.