Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pardubice vybírají peníze na krmení pro opuštěná a týraná zvířata. Pomůže i Hradec?

S příchodem koronaviru se v České republice zastavil život. V některých případech se společně se životem zastavila i možnost trvalého příjmu. Přesně tento problém nyní řeší Pohádková zahrada v Pardubicích, která se stará o opuštěná a týraná zvířata. Na krmení pro zhruba 80 zvířat se tak vyhlásila sbírka.

„Peníze na krmení, veterinární péči a energie získáváme především ze vstupného. Popřípadě z námi pořádaných programů pro rodiče s dětmi nebo osvětových akcí“ vysvětluje Romana Vjířová, provozovatelka zahrady. S uzavřením zahrad, zrušením kulturních akcí a zákazem vycházení tak Pohádková zahrada přišla o možnost vydělávat na krmení pro zvířata. 

„Pět let se nám dařilo Pohádkovou zahradu držet bez větších problémů i s menší finanční rezervou. V letošním roce, na začátku sezóny, jsme jí museli kvůli koronaviru zavřít,“ vysvětluje Vjířová. V těchto dnech azylu pomalu docházejí našetřené zásoby, za které se nakupuje například seno, sláma a další krmení. 

Vznikla sbírka, cílem je vybrat 80 tisíc korun 

Aby se zahrada dokázala postarat o všech 80 zvířat, je třeba vybrat zhruba 80 tisíc korun. „Peníze půjdou hlavně na krmení pro zvířátka,“ dodává provozovatelka zahrady. 

V tuto chvíli je vybráno kolem 50 tisíc korun, tedy zhruba 60 procent potřebné částky. „Chci přidat kozičce Majánce na seníčko nebo prasátku Olivě na pár mrkví,“ píše jeden z lidí, který přispěl stokorunou.

Přispět můžete ZDE. Vybrat si můžete od částky 100 korun až po bezmála 3 tisíce korun.

Všechno to začalo kozou jménem Anička 

„Pohádková zahrada, to je místo, kde mají svůj domov týraná a opuštěná zvířátka zachráněná z nevyhovujících podmínek velkochovů, malochovů či jatek,“ vysvětluje Romana Vjířová. Zahrada funguje už pět let jako spolek dobrovolníků.

Všechno začalo prakticky náhodou. Na nápad založit azyl pro týraná a opuštěná zvířata nynější provozovatelé přivedla koza jménem Anička. „Díky ní jsme pochopili, že není tak velký rozdíl mezi hospodářským zvířetem a domácím mazlíčkem, že malá kozička může být stejně milovaná a rozmazlovaná jako malý pejsek,“ doplňuje.

Po Anežce přibyl pár koziček a ovečka Molly. A pak další… Berani poník, oslík, kachny, slepice a další zvířata. Aktuálně jich je v azylu přes 80. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Pohádková zahrada se zvířátky

Štítky Pohádková zahrada, zvířata, Pardubice, Hradec Králové, krmení, finance, sbírka, azyl, zahrada, peníze, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubice vybírají peníze na krmení pro opuštěná a týraná zvířata. Pomůže i Hradec?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.