Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Oprava silnice zkomplikuje cestu mezi Hradcem Králové a Novým Městem

Cestu mezi Hradcem Králové a Novým Městem nad Metují zkomplikuje řidičům od pondělí 20. dubna do 31. října oprava silnice II/308 v Bohuslavicích. Řidiči budou muset objížďkami. Silnici z Hradce Králové směrem na Nové Město nad Metují řada řidičů používá jako alternativní trasu do Náchoda, aby se vyhnuli kamiony přetížené hlavní tranzitní silnici I/33.

Rekonstrukce silnice v Bohuslavicích ovlivní dopravu i z jiných směrů, protože v obci se sbíhá pět silnic druhých tříd. Kromě silnic ze směrů od Hradce Králové a od Nového Města nad Metují přes Bohuslavice vedou i silnice ze směrů od Dobrušky, Opočna a České Skalice.

Doprava na trase z Hradce Králové do Nového Města povede objížďkou přes Opočno a Dobrušku a řidiči si proti běžné cestě přes Bohuslavice zajedou navíc asi deset kilometrů. Ve směru od Nového Města nad Metují povede objížďka přes Nahořany a Slavětín nad Metují a řidičům se cesta prodlouží asi o dva kilometry.

Oprava krajské silnice v Bohuslavicích je součástí opravy silnice z Bohuslavic do Nového Města nad Metují, která je naplánovaná na roky 2020 až 2021. Letošní investice do silnice by měla činit asi 93 milionů korun s DPH.

Autoři | Foto Lukáš Schmied

Štítky stavby, silnice, Náchodsko, uzavírka, objízdná trasa, dělníci, Nové Město nad Metují, Hradec Králové, Bohuslavice, Náchod, Dobruška, Česká Skalice, Nové Město, Nahořany, Slavětín nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice zkomplikuje cestu mezi Hradcem Králové a Novým Městem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.