Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Od úterý v autobusu za své. Opět bude třeba nastoupit předními dveřmi a koupit si jízdenku

Po Velikonocích se v autobusové linkové dopravě v Královéhradeckém kraji vrátí vše do normálu. Cestující budou od úterý nastupovat klasicky u řidiče, kde si koupí jízdenku. Stále však platí povinnost mít při jízdě zakrytá ústa i nos. Do normálu se vrací i cestování vlakem.

„K obnově odbavování cestujících jsme přistoupili hlavně proto, že se podařilo zajistit řidičům ochranné pomůcky. Pomohlo k tomu i ohleduplné chování veřejnost,“ říká Martin Červíček, náměstek hejtmana kraje. I nadále ale pro cestující platí přísná hygienická opatření. 

„Samozřejmostí je nošení roušky,“ říká mluvčí hejtmanství Michal Friček. Cestující by zároveň měli dodržovat co největší rozestupy mezi ostatními lidmi. Pokud je to možné, doporučuje se platba kartou a používání dezinfekčních prostředků. 

Od 14. dubna si opět koupíte jízdenku přímo ve vlaku. „I nadále se cestujícím doporučuje nákup jízdenky online nebo na pokladních přepážkách,“ říká mluvčí. I v tomto případě by lidé měli využívat bezhotovostní platební kartu. 

Ohodnoť článek

Foto KU Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradekcý kraj, linková doprava, doprava, autobus, hlavní nádraží, jízdenky, přední dveře, průvodčí, Velikonoce, Královéhradecký kraj, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od úterý v autobusu za své. Opět bude třeba nastoupit předními dveřmi a koupit si jízdenku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.