Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rouškomat v Náchodě slavil úspěch. Město ho doplnilo a opět vydává

Radnice města Náchod se rozhodla, že „rouškomat“ na náměstí nechá i po té, co lidé vykoupili deset tisíc kusů. Nově však vydává jen ve všední den vždy od 8:00 do 18:00. Zůstává na stejném místě. U městského úřadu na Masarykově náměstí.

Do automatu se najednou vejde 900 roušek. 270 balení po dvou a 80 po čtyřech kusech. I při takovém množství ale musí radnice automat doplňovat několikrát denně. 

„V provozu je od pondělí 30. Března a za těch pár dní, kdy mohou zájemci využít jeho služeb před budovou radnice na Masarykově náměstí, prošlo automatem víc než deset tisíc roušek,“ píše radnice na sociálních sítích. 

Cena jedné roušky vychází na pět korun. Odběr je ale omezen na pět balení po dvou nebo čtyřech kusech na osobu. Jednorázové roušky pocházejí zejména od firmy Medilab z Českého Meziříčí na Rychnovsku a pak od dárců z různých zdrojů. Cena jedné roušky se běžně pohybuje od 15 do 25 korun bez DPH. Radnice rozdíl hradí z příspěvků od soukromých dárců.

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky rouškomat, Náchod, Masarykovo namáěstí, roušky, pomoc, rouška, radnice, České Meziříčí, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rouškomat v Náchodě slavil úspěch. Město ho doplnilo a opět vydává  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.