Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči autobusů a MHD dostali 67 tisíc roušek a respirátorů

Dopravní firmy dostaly pro řidiče linkových autobusů a městské hromadné dopravy od státu na ochranu před koronavirem 48.000 respirátorů FFP2 a 19.000 roušek. Ochranné prostředky zajistilo ministerstvo dopravy, distribuci provedla Asociace krajů České republiky ve spolupráci s neziskovou společností Bezpečně na silnicích. V tiskové zprávě to dnes uvedla Asociace krajů ČR.

Řidiči linkových autobusů a MHD jsou v denním kontaktu s cestujícími a patří mezi mezi skupiny ohrožené nákazou COVID-19. Dopravci ochranné prostředky rozdělí mezi řidiče, kteří se střídají ve službách.

"První závoz proběhl do Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje v úterý 24. března," uvedl zástupce ředitele kanceláře Asociace krajů Radek Polma. Ve středu následovala druhá vlna dodávky do Prahy a zbývajících krajů. Pracovníkům na železnici by podle Asociace krajů mělo ochranné prostředky zajistit přímo ministerstvo dopravy.

Kraje a města v minulých dnech zredukovaly autobusové spoje a MHD. Lidí jezdí výrazně méně. Například v MHD v Hradci Králové počet cestujících proti normálnímu stavu klesl o 90 procent.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, MHD, doprava, autobusy, respirátory, městská hromadná doprava, Asociace krajů České republiky, ochranná pomůcka, Ministerstvo dopravy České republiky, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Praha, Karlovarský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči autobusů a MHD dostali 67 tisíc roušek a respirátorů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.