Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji je 34 nakažených. Podle odborníků je situace stále zvladatelná

V Královéhradeckém kraji včera odpoledne stoupl počet nakažených na 34. Podle odborníků je však tento počet stále zvládatelný. V celém kraji je pro nemocné vyhrazeno 150 speciálních lůžek. Hospitalizovaní jsou zatím čtyři pacienti, všichni ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Nejvíc nakažených zůstává na Hradecku. Zde je 18 pacientů s pozitivním testem na COVID-19. Čtyři z nich jsou hospitalizováni ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. „Tři mají další vážná onemocnění, v tuto chvíli nejsou napojeni na plicní ventilaci,“ řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Čtvrtý pacient byl hospitalizován kvůli zhoršení zdravotního stavu v domácí karanténě. 

Druhou oblastí je Náchodsko, zde je devět nemocných. Na Trutnovsku jsou čtyři pacienti s pozitivním testem. Na Jičínsku je jeden. A další případ má i Rychnovsko, tady jsou nově dva pacienti s pozitivním výsledkem testů. 

Královéhradecký kraj a nemocnice jsou připravené na rapidní nárůst počtu nemocných. Celkem je v kraji 150 speciálních lůžek pro pacienty s pozitivním testem na COVID-19, kteří budou mít zdravotní komplikace. 

Například 19 lůžek je v Náchodě, devět ve Dvoře Králové nad Labem. Trutnov má aktuálně připraveno deset lůžek, jejich kapacitu však zvládne obratem navýšit na 23. 

Připravený je i personál. Například na COVID centru ve Fakultní nemocnici Hradec Králové pracují v posílených směnách. 

Ohodnoť článek

Foto vfn.cz

Štítky Královéhradecký kraj, nemocnice, lůžka, COVID-19, koronavirus, Hradec Králové, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Náchod, okres Trutnov, okres Jičín, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji je 34 nakažených. Podle odborníků je situace stále zvladatelná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.