Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Domov pro seniory v Pilníkově má nová moderní lůžka. Pomohla přístavba

Domov pro seniory v Pilníkově otevřel novou přístavbu. Svojí stávající kapacitu tak rozšířil o osm sociálních lůžek. Stavba za 15 milionu korun trvala jeden rok a v plánu je další. Do té chce Královéhradecký kraj investoval dalších 135 milionů korun.

„V druhém patře objektu vznikla nová centrální chodba a čtyři pokoje včetně sociálního zázemí. Nová je i terasa,“ vysvětluje náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Vladimír Derner (KDU-ČSL). Díky přístavbě se tak zvýšil nejen počet sociálních lůžek, ale i samotný komfort klientů. 

„Pokoje jsou moderní, prostorné a plné nových technologií. Zároveň může personál plně využít různá zvedací zařízení, se kterými se dostanou až k lůžku,“ říká ředitelka domova pro seniory Markéta Gabrišová. Nová je například i nová koupelna s moderní vanou. 

Za současnou rekonstrukci zaplatil Královéhradecký kraj 15 milionů korun. Kompletně celá částka šla z pokladny hejtmanství. 

Domov pro seniory Pilníkov má aktuálně k dispozici 45 lůžek. Zhotovitelem je Královéhradecký kraj. 

Rozšiřování domova pro seniory nekončí 

Přístavbou v domově pro seniory v Pilníkově práce nekončí. V plánu je další modernizace a kompletní rekonstrukce budovy. „Další stavbou by mělo vzniknout devět nových pokojů,“ říká radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř (ODS).

V plánu je i nová budova, která by poskytla zázemí 41 klientům. Ta by měla stát zhruba 135 milionů korun bez DPH. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky domov pro senory, senior, Pilníkov, rekonstrukce, lůžka, plány, sociální služby, Královéhradecký kraj, domov pro seniory, Vladimír Derner, KDU-ČSL, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory v Pilníkově má nová moderní lůžka. Pomohla přístavba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.