Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Divoká voda zasáhla Dubenec. Prohnala se obcí, dostala se do zahrad i domů

V obci Dubenec se v noci ze čtvrtka na pátek začala nebezpečně zvedat hladina místního potoku Hustířanka. Na vině byly přívalové deště, které vedle ke zvýšení hladiny o celé dva metry.

Během noci byl vyhlášen třetí povodňový stupeň povodňové aktivity. „Během dopoledne byl stupeň snížen na druhý. V noci na místě zasahovali dobrovolní hasiči, přes den dorazili i profesionální hasiči z Hradce Králové,“ uvedla Miroslava Kameníková za město Dvůr Králové nad Labem.

Voda zaplavila některé zdejší komunikace a mostky vedoucí přes zmíněný potok. Míra škody zatím nebyla vyčíslena. Naštěstí nedošlo k žádné újmě na zdraví. „Z preventivních důvodů ale byla jedna osoba evakuována,“ komentovala Kameníková. Hasiči měli plné ruce práce. Využívali speciální vysavač pro odstranění vody ze zaplavených domů, odstraňovali stromy a bahno.

Na místo byly dopraveny i kontejnery, kam mohou lidé vyhazovat poškozené věci. Voda z dešťů zasáhla i nedaleký Libotov. „Podle starosty obce Filipa Krause napáchala voda škody například na úrodě zdejšího obyvatele, znečistila bazén a bahno zaneřádilo vchod do místní školky,“ vyjmenovala Kameníková.

Autoři | Foto www.mudk.cz, Pavel Lev

Štítky přívalový déšť, voda, povodeň, Dubenec, Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem, Libotov

FOTO: Divoká voda zasáhla Dubenec. Prohnala se obcí, dostala se do zahrad i domů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.