Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Dobrovolníci pomáhali s údržbou turistických tras u Pančavského vodopádu

Více než 30 dobrovolníků sešlo v Krkonoších, aby se zapojili do akce projektu Stezky z lásky. Tato iniciativa, kterou organizují Klub českých turistů se letos v Krkonoších uskutečnila už potřetí. Tentokrát se dobrovolníci zaměřili na údržbu 650 metrů dlouhého úseku Bucharovy cesty, která vede k Pančavskému vodopádu.

Dobrovolníci dorazili do Krkonoš už v pátek večer a ubytovali se na Brádlerových boudách, kde proběhl neformální večer. „Setkání provázela přátelská atmosféra, společné jídlo a vyprávění Jiřího Cupáka z Krkonošského národního parku,“ uvedla v tiskové zprávě koordinátorka projektu Michaela Hájková.

Sobotní brigáda začala po ranním čtyřkilometrovém pochodu na místo, kde se k nim přidali pracovníci KRNAP s potřebným vybavením. Úkolem dne bylo vyřezávání náletových dřevin a kopání odvodňovacích stružek, které pomáhají udržovat cestu průchodnou pro turisty.

Práce byla náročná, ale díky krásnému slunečnému počasí a skvělému týmu panovala na místě dobrá nálada. Oběd, původně plánovaný v chatě, se nakonec podával venku. Dobrovolníci si pochutnali na polévce a řízcích s výhledem na malebné Krkonoše.

 „Děkujeme všem dobrovolníkům za skvělou práci a nasazení. Díky nim jsou naše stezky pro turisty bezpečnější a příjemnější,“ dodává Hájková.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Klub českých turistů

Štítky údržba, Krkonoše, Pančavský vodopád, Krkonošský národní park, Michaela Hájková, turistická stezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci pomáhali s údržbou turistických tras u Pančavského vodopádu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.