Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Ve Dvoře Králové startuje další etapa oprav vodohospodářské sítě

V Dvoře Králové nad Labem odstartovala druhá etapa výměny vodohospodářské infrastruktury. Konkrétně se práce zaměří na ulice Štítného a Pod Hřištěm, kde dojde k výměně stávajících vodovodů a kanalizace.

Projekt zahrnuje rekonstrukci v úseku od křižovatky s ulicí Puchmajerova až po ulici Spojených národů. Během prací budou také připraveny odbočky pro budoucí propojení vodovodní sítě s okolními lokalitami. „Kromě nové vodovodní infrastruktury bude instalována i nová betonová revizní šachta a dojde k napojení na existující stokovou síť,“ vysvětluje v tiskové zprávě místostarosta Jan Helbich.

S ohledem na rozsáhlost projektu budou stavební práce rozloženy do delšího časového období, přičemž část kanalizačního potrubí bude obnovena již letos pomocí sanace inverzním rukávcem. Zbytek bude realizován tradiční výkopovou metodou v roce 2025.

Dopady na místní obyvatele nebudou zanedbatelné, neboť stavební práce vyžádají dočasné uzavírky ulic v oblastech, kde probíhají rekonstrukce. Po dokončení prací se však mohou těšit na obnovenou vozovku a chodníky, což zlepší podmínky pro všechny obyvatele a návštěvníky této části města.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, oprava, projekt, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové startuje další etapa oprav vodohospodářské sítě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.