Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Hasiči a policie prozkoumali místo tragického požáru v Jičíně. Příčina je zatím neznámá

Příčina úterního tragického požáru v řadovém bytovém domě v Jičíně, při kterém zemřel člověk a další dva lidé utrpěli vážná zranění, dosud není jasná. Hasiči s kriminalisty a vyšetřovateli z Institutu ochrany obyvatelstva (IOO) Hasičského záchranného sboru (HZS) ČR dnes detailně prozkoumali místo požáru. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Požár způsobil škodu asi za dva miliony korun.

"Příčina zůstává nadále předmětem vyšetřování, důležité budou především svědecké výpovědi. Na objasnění příčiny spolupracujeme s kriminalisty Policie ČR a vyšetřovateli z IOO HZS ČR," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Svědci v úterý mluvili o výbuchu, ale to se podle mluvčí hasičů nepotvrdilo. "Vyšetřovatelé se přiklání k tomu, že se jednalo až o následný průvodní jev požáru," řekla dnes Götzová.

Hořelo v jednom z osmi nájemních městských bytů v jednom vchodě, požár se rozšířil do půdních prostor. Ostatní vchody v byty požár nezasáhl. Celý vchod řadového domu, kde hořelo, zůstával k dnešní 14:30 nadále uzavřený, byty zajištěné. Město zajistilo obyvatelům domu náhradní ubytování.

"Zajištěné stopy z dnešního ohledání místa požáru budeme vyhodnocovat," řekla dnes policejní mluvčí Martina Jandová.

Požár byl nahlášen v úterý okolo 12:30 a hasičům se jej podařilo lokalizovat v 16:30. Když na místo přijeli, hořelo uvnitř jednoho bytu, v němž předtím byli tři lidé, všichni utrpěli zranění. Dva z nich byli už při příjezdu jednotek venku mimo objekt, třetímu zraněnému člověku museli hasiči pomoci ven oknem. Tento člověk na místě svým zraněním podlehl, další dva lidé byli letecky transportováni do nemocnic. Na místě zasahovaly kromě čtyř jednotek hasičů, policie, pozemních posádek zdravotnické záchranné služby (ZZS) také dva vrtulníky letecké záchranné služby.

Na požářiště přes noc dohlíželi dobrovolní hasiči, aby zabránili případnému novému vznícení požáru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, úmrtí, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči a policie prozkoumali místo tragického požáru v Jičíně. Příčina je zatím neznámá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.