Počasí dnes19 °C, zítra25 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Během prodlouženého víkendu nás čekají příjemné letní teploty, které však mohou pokazit přeháňky

Během prodlouženého víkendu se budou průměrné denní teploty držet na příjemných letních hodnotách. V některých dnech však mohou dorazit přeháňky a na některých místech i bouřky. Výraznější oteplení by mělo přijít až po neděli.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno nebo zataženo, postupně se mohou objevit i přeháňky. Ty budou nabírat na síle během dne a večera. Nejvyšší denní teploty se ve čtvrtek dostanou mezi 19 až 22 stupňů Celsia. V Krkonoších a Orlických horách se rtuť teploměru zastaví zhruba na 15 stupních.

„V pátek už aktuální předpověď počasí slibuje převážně polojasnou nebo oblačnou oblohu,“ vysvětluje na webu meteorologů Jaroslav Tuček. Dokonce se má mírně oteplit. Nejvyšší denní teploty se mohou dostat až mezi 22 a 26 stupňů Celsia.

Sobota přes den sice nabídne polojasnou oblohu, ale k večeru se od západu zatáhne a na řadě míst celé České republiky se přidají přeháňky nebo dokonce bouřky. Nejvyšší denní teploty už ale překročí tropickou hranici. „Nejčastěji naměříme od 27 do 31 stupňů Celsia,“ dodává Tuček.

Předpověď na neděli slibuje oblačno s místy dešťovými přeháňkami. Průměrné teploty se přitom mohou držet kolem hranice 25 stupňů Celsia.

Další oteplení má dorazit v první polovině následujícího týdne, kdy se mohou nejvyšší denní teploty opět dostávat k tropické hranici 30 stupňů Celsia. Dešťové přeháňky by měly vydržet ještě během pondělí, ale následující dny bychom měli zůstat v suchu.

Ohodnoť článek

Foto shogun | Pixabay

Štítky stupeň Celsia, víkend, Česko, Jaroslav Tuček, Královéhradecký kraj, Krkonoše, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během prodlouženého víkendu nás čekají příjemné letní teploty, které však mohou pokazit přeháňky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.