Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Krkonoších slaví Den země novými tiskovinami i pozorováním ptáků

Den země znamená v Krkonoších tradičně pořádání několika akcí. Správa KRNAP k tomuto dni i vydala tři nové tituly. Jsou jimi Atlas neživé přírody Krkonoš, Životopis Krkonoš a Krkonoše v době ledové. Jak názvy napovídají, všechno to jsou tiskoviny spojené se „zemí“, s její historií a současností. 

Všechny nové tiskoviny i Atlas krkonošských mechorostů, lišejníků a hub jsou zdarma ke stažení na naše webu Správy krkonošského národního parku. Kromě toho se v rámci Dne Země pořádá i několik akcí pro veřejnost. Jsou jimi Vítání ptačího zpěvu. Tuto tradiční ornitologickou akci spojenou s pozorováním ptáků pořádáme v sobotu 27. dubna v zámeckém parku ve Vrchlabí a 4. května s místem srazu na parkovišti Vejsplachy (u skluzavky). Ornitologové vyrazí na tři komentované vycházky v 7,30, 9,00 a 10,30. 

Den Země se slavil poprvé v roce 1970 z iniciativy amerických politiků a studentů. Akce si klade za cíl otevřít veřejnou diskusi ohledně zlepšení stavu životního prostředí, zvýšit energetickou účinnost, recyklovat odpadky a hledat obnovitelné zdroje energie. V roce 1990 se z oslav dne Země stala největší organizovaná demonstrace v historii. Oslav se zúčastnilo 200 milionů lidí ze 140 států světa. 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. V České republice se akce ke Dni Země pořádají od roku 1991. 

Ohodnoť článek

Foto Správa KRNAP

Štítky Den země, KRNAP, Krkonoše, akce, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších slaví Den země novými tiskovinami i pozorováním ptáků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.