Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kandidátem ANO do Senátu v obvodu Náchod bude starosta Jaroměře Jan Borůvka

Kandidátem ANO pro podzimní volby do Senátu v obvodu Náchod bude starosta dvanáctitisícové Jaroměře Jan Borůvka. Rozhodl o tom dnes krajský sněm hnutí ANO v Hradci Králové. Sněm také schválil návrh kandidátky ANO pro podzimní krajské volby. V čele kandidátky pro krajské volby bude starosta Hronova na Náchodsku a krajský zastupitel Petr Koleta, jak už dříve hnutí oznámilo.

Na krajské kandidátce, kterou ještě musí schválit celostátní výbor hnutí, bude za Koletou na druhém místě kandidovat zastupitelka Hradce Králové Jana Šandová. Na třetím místě bude podnikatel a předseda kontrolního výboru krajského zastupitelstva Jaromír Dědeček, který byl lídrem kandidátky v roce 2020. Čtvrtý bude starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím. Pátá bude Kricnarová, která je nejen manažerkou hnutí, ale také starostkou Lhoty pod Hořičkami na Náchodsku.

"V první dvacítce budou do krajského zastupitelstva také kandidovat poslanci hnutí ANO za Královéhradecký kraj Jiří Mašek, Petr Sadovský a Jana Berkovcová," řekla krajská manažerka ANO Darina Kricnarová. Cílem ANO pro nadcházející volby je podle ní volební vítězství.

V roce 2020 hnutí ANO ve volbách v Královéhradeckém kraji obsadilo s 22 procenty druhé místo a skončilo v opozici. Královéhradecký kraj vede od posledních voleb koalice čtyř subjektů složená z koalice ODS, STAN a Východočeši, Pirátů, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenců pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES).

Poslední senátní volby na Náchodsku v roce 2018 vyhrál tehdejší náměstek hejtmana a od roku 2020 hejtman Martin Červíček (ODS). Ve druhém kole volby porazil tehdejšího předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Za ANO před šesti lety kandidoval Petr Koleta, který skončil třetí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ANO

Štítky ČR, volby, ANO, senát, kraje, Královéhradecký, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidátem ANO do Senátu v obvodu Náchod bude starosta Jaroměře Jan Borůvka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.