Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do silničních staveb v kraji letos půjdou téměř dvě miliardy. Opraví se i 34 mostů

Do modernizace a oprav silnic nebo mostů v našem regionu hejtmanství letos investuje rekordních 1,8 miliardy korun. Jde o stovky kilometrů silnic a opravu 34 mostů. Jednou z největších akcí bude oprava silnice mezi Třebechovicemi pod Orebem nebo oprava takzvaných Labských mostů.

„V posledních osmi letech Královéhradecký kraj ztrojnásobil výši investic do silniční sítě oproti předchozímu období, kdy ročně na silnice vynakládá téměř 1,2 miliardy korun. Letošní plán ve výši přes 1,8 miliardy korun je přitom dalším rekordem v řadě, což umožnilo mimo jiné výborné hospodaření kraje v uplynulých letech,“ shrnul v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Mezi nejdůležitější a největší akce se řadí například druhá etapa modernizace silnice mezi Libranticemi a Libřicemi, což je vlastně úsek na trase z Třebechovic pod Orebem do Jaroměře. Jen tato oprava vyjde na 150 milionů korun. Další velkou akcí je revitalizace takzvaných polských mostů v Krkonoších. Tentokrát v Přední Labské za více než 140 milionů korun. 

„Na Trutnovsku letos proběhne 10 investic včetně tří řešení pro zvýšení bezpečnosti nehodových lokalit a například na Hradecku bude kraj investovat do 12 úseků včetně tří nebezpečných lokalit,“ informoval ve zprávě radní pro dopravu a majetek Václav Řehoř (ODS). 

V minulém roce Královéhradecký kraj uskutečnil 92 dopravních staveb za 1,45 miliardy korun. Hejtmanství si pravidelně zakládá na tom, aby šla do silnic alespoň miliardu ročně.  

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky silnice, Královéhradecký kraj, oprava, ODS, Třebechovice pod Orebem, okres Trutnov, investice, Martin Červíček, Václav Řehoř, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do silničních staveb v kraji letos půjdou téměř dvě miliardy. Opraví se i 34 mostů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.