Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nově mohou trutnovští strážníci pomoct obyvatelům například videohovorem. Stačí potvrdit SMS

Městská policie Trutnov od nového roku používá takzvaný portál Bezpečí. Ten mohou využít například lidé, kterým je třeba pomoci jinak než posláním hlídky. Pomocí speciální SMS se může operační důstojník s volajícím spojit například videohovorem nebo přesně lokalizovat jeho polohu.

„Volající na tísňovou linku 156 oznámí operačnímu, v jaké se ocitl situaci, operační stav vyhodnotí, okamžitě odesílá SMS zprávu do telefonu volajícího, kde volající povolí přístup k poloze a k fotoaparátu. Díky tomu operační velmi rychle zjistí polohu volajícího a urychlí poskytnutí pomoci,“ vysvětluje v tiskové zprávě Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov.  

Podle Svobody městská policie v Trutnově často řeší případy, u kterých volající přesně nedokáže popsat, kde je. „Už jsme měli případ, kdy nám volala nešťastná seniorka, která se ztratila v lese při sbírání hub,“ uvedl. Tenkrát se spustila klasická pátrací akce. Dnes by stačilo potvrdit SMS zprávu a operační důstojník by přesně určil její polohu. 

Zvláštností je, že například Zdravotnická záchranná služba nebo státní policie má přístup k poloze volajícího automaticky. Městská policie musí podobné situace řešit tímto způsobem.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky SMS, obecní policie, Trutnov, Bezpečí, aplikace, lokace, videohovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově mohou trutnovští strážníci pomoct obyvatelům například videohovorem. Stačí potvrdit SMS  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.