Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Začíná Tříkrálová sbírka. Koledníky budeme v ulicích potkávat 14 dnů

Nejen v Královéhradeckém kraji začala oficiální Tříkrálová sbírka. Do ulic v celé České republice vyrazí několik stovek koledníků, aby od lidí získali příspěvek do své pokladničky. Během minulého ročníku se královéhradecké diecézi podařilo získat rekordních 25,8 milionu korun.

V Královéhradeckém kraji pořádá Tříkrálovou sbírku královéhradecká diecéze. Pod ní spadá Královéhradecký i Pardubický kraj. Navíc ještě části sousedních krajů. Diecéze letos posílá do ulic školáky, skauty, farníky i rodiče s dětmi.  

Lidé budou moci přispět od 1. do 14. ledna. Možností bude několik. Buď přímo u koledníků nebo u takzvaných pevných kasiček, které budou rozmístěné po celém kraji. Ty budou zejména v kostelech, na úřadech nebo obchodech. Další možností je platba on-line na webu sbírky nebo dárcovská SMS.  

„Tříkrálovou sbírku doprovodí také rozmanité akce a soutěže - koncerty, tříkrálové průvody i s koňmi, živý betlém a akce pro koledníky za odměnu,“ uvádí na webu sbírky Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové. 

Například v Hradci Králové se 5. ledna v katedrále Sv. Ducha uspořádá požehnání koledníků. V Jičíně je zase naplánovaná Cesta za třemi králi. V plánu je ve stejný den od 13:00 do 18:00. V rámci akce vystoupí například žáci základní umělecké školy.  

Výtěžek sbírky půjde na pomoc nemocným, handicapovaným a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Například na Královéhradecku a Pardubicku budou koledníci prosit o dar na podporu hospicové péče. 

Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkovou akcí v České republice. Poprvé ji uspořádali v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi. O rok později se Tříkrálová sbírka rozšířila po celé zemi. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Charita Olomouc

Štítky Královéhradecký kraj, Česko, Pardubický kraj, Hradec Králové, Duch svatý, Jičín

Začíná Tříkrálová sbírka. Koledníky budeme v ulicích potkávat 14 dnů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.