Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Syn svého otce napadal a vyhrožoval mu zapálením domu. Došla si pro něj zásahovka

Výjezdem a zásahem zásahové jednotky skončilo chování třiatřicetiletého muže. Ten opakovaně fyzicky napadal a nadával svému otci. Situace se vyhrotila natolik, že vyhrožoval podpálením domu a zabitím. V policejních poutech skončil po incidentu v jedné z restaurací na Trutnovsku.

Naposledy svého otce napadl v restauraci po předchozí hádce. „Nejprve napadl poškozeného, pak dva další návštěvníky, kteří se mu v jeho jednání snažili zabránit,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Následně odešel domů, kde začal demolovat vše, co mu přišlo pod ruku. Navíc se zabarikádoval.  

Policie měla podezření, že u sebe může mít zbraň, a proto byla povolána zásahová jednotka včetně vyjednávače. Muž se však nenechal přemluvit a dům neopustil. Proto dovnitř vtrhli speciálně vycvičení muži, kteří jej zpacifikovali a zatkli.  

„Policisté ho podrobili orientačnímu testu na návykové a psychotropní látky s negativním výsledkem. Jelikož nespolupracoval, nemohli přes opakované pokusy u něho provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu,“ vysvětluje mluvčí policie.  

Pro policisty byl muž známou firmou. Jednalo se o řidiče, který na začátku srpna naboural v Malých Svatoňovicích. Se svým vozem sjel do rybníku Aman. Když z místa činu odcházel, napadl policistu. Tenkrát byl pod vlivem alkoholu, nadýchal dvě promile.  

I proto mu státní zástupce zakázal pít i brát drogy. To však nedodržel. I to byl důvod, proč ho chtěla mít policie pod zámkem ve vazební věznici. Soudce souhlasil. Tam si nyní počká na soud, který ho může poslat na čtyři roky do vězení.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dům, policie, okres Trutnov, YouTube, zásahová, jednotka, krimi, vyhrožování, zbraň, napadení, otec, syn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Syn svého otce napadal a vyhrožoval mu zapálením domu. Došla si pro něj zásahovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.