Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Letní kino, Mlynářské slavnosti i pivní festival. Kam vyrazit během státních svátků?

I během státních svátků 5. a 6. července se bude v Královéhradeckém kraji konat celá řada kulturních akcí pro dospělé i děti. Lidé si mohou vybrat z několika letních kin, mlynářských slavností, jarmarků, prohlídek nebo zajít na pivní festival. Přehled nejzajímavějších kulturních akcí naleznete níže.

Letní kino Širák nabídne ověřené trháky 

Jedním ze způsobů, jak strávit volné dny, je návštěva letního kina. Například to v Hradci Králové promítá ve středu i čtvrtek. 5. července je od 21:30 na programu snímek Babylon. 5. července bude na plátnech akční komedie Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. 

Mlynářské slavnosti v Babiččině údolí  

Během státních svátků mohou zájemci vyrazit do Babiččina Údolí na tradiční Mlynářské slavnosti. Ve středu 5. 7. bude od 14 hodin hrát kapela Malina Brothers. Ve čtvrtek 6. 7. zahrají Kantoři. Připraveno bude stylové občerstvení. Chléb se sádlem a cibulí, chleba s tvarohem a podmáslím, bramborové placky se škvarky, poplamenice, škvarkové placky, zelné plněné kapsy, koláče a buchty. Na grilu se připraví klobásy a také prasečí kýta.  

Sváteční Jarmark na Kuksu  

Během letošního léta se budou na Kuksu pořádat tematické jarmarky. Jeden z nich se uskuteční už ve středu a čtvrtek. „V komorně malém duchu, přesto plné chutí, vůní, řemesel a hravosti. Zkuste Kuks zase trochu jinak a kus si ho odneste i domů,“ vyzývají organizátoři. Stánkaři budou mít k dispozici domácí i exotické pochoutky, šperky, keramiku nebo rukodělnou výrobu.  

Smiřice zaplaví pivní speciály  

Ve středu 5. července se ve Smiřicích koná už třetí ročník Pivní pohody, vše v prostorách zámeckého nádvoří. Fanoušci piva budou moci ochutnat klasiky i speciály od sedmi různých řemeslných pivovarů. Součástí je i street food a také živá hudba.  

Divadelní festival na Potštejnu  

Už včera odstartoval devátý ročník letního divadelního festivalu na Potštejnu. Například ve středu se představí divadelní spolek Na Skále z Helvíkovic s inscenací Uděláte mně to znova? Naopak pro děti je ve čtvrtek určeno vystoupení divadla MAMINY z Jaroměře, které ztvární klasickou pohádku Sněhurka a trpaslíci.  

Komentované prohlídky Ratibořického zámku  

Po celý červenec se budou na zámku v Ratibořicích pořádat komentované prohlídky pro děti s komtesou Hortensií. Během prohlídky se děti nebudou nudit jako na běžné prohlídce, mohou se zeptat na cokoliv, co je bude zajímat a na konci prohlídky se mohou s komtesou Hortensií také vyfotit. 

Velká výstava stavebnic v Hradci Králové   

V Hradci Králové se koná velká letní výstava stavebnic a LEGO modelů. Zájemci si ji mohou prohlédnout v tělocvičně ZŠ Štefcova. K vidění bude přes tisíc modelů LEGO, plovoucí lodě, velký Jurský park s dinosaury, pojízdné vlaky nebo celé filmové scény. Během víkendu je výstavu možné navštívit mezi 9:00 a 18:00.   

Rytířský turnaj na hradě Kost  

S letní sezonou se na hrad Kost vrací tradiční rytířské turnaje pro děti i dospělé. Během července a srpna se budou konat každý den od 14:00, kromě pondělí. Na nádvoří se utkají vznešení rytíři v nablýskaných zbrojích a na koních. Součástí turnaje i pětimetrový drak.   

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Region Tourist | Zdroj Kudy z nudy

Štítky slavnost, festival, letní kino, státní svátek, kulturní akce, výstava, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Kuks, Lego, Babiččino údolí, Potštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino, Mlynářské slavnosti i pivní festival. Kam vyrazit během státních svátků?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.