Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kartářka z ženy vymámila přes milion. Vyhrožovala, že její nemoc přejde i na rodinu

Policie dopadla a obvinila šedesátiletou ženu, která se vydávala za kartářku. Vyšetřovatelé ji kladou za vinu, že měla vylákat 1,1 milionu korun z šestatřicetileté ženy. Tu měla údajně léčit. Když chtěla s léčbou přestat, začala vyhrožovat, že onemocní její rodina.

„Obviněná žena vydávající se za kartářku využila špatného psychického a zdravotního stavu mladší ženy, která se na ni obrátila s žádostí o pomoc,“ vysvětluje v tiskové zprávě policistů mluvčí Iva Kormošová

Podvedená nejdříve přišla o své celoživotní úspory, následně se zadlužila i u banky. Když chtěla žena s léčbou přestat, podvodnice ji přesvědčila, že je třeba pokračovat. Když se její zdravotní stav nezlepšil, domluvili se na vrácení peněz. K tomu však do dneška nedošlo. 

Z evidence policisté zjistili, že už údajnou kartářku řešili. V roce 2017 byla odsouzena na tři roky do vězení. „Tehdy od jednoho muže a jedné ženy pod záminkou provedení rituálu "přitažení" výherních čísel ve Sportce vylákala částku téměř 800 tisíc korun,“ uvedla Kormošová. Nyní ji soud může poslat na další dva až osm let do vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MiraCosic | Pixabay

Štítky kartář, kartářka, podvod, nemoc, podvodnice, policie, krimi, Hradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kartářka z ženy vymámila přes milion. Vyhrožovala, že její nemoc přejde i na rodinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.