Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvůli rekonstrukci bude ve Dvoře Králové uzavřen most přes Hartský potok ve Školní ulici

Ve Dvoře Králové nad Labem se plánuje rekonstrukce mostu přes Hartský potok, který se nachází ve Školní ulici. Uzavírka je naplánována na začátek května. Stavební firmy by měly mít hotovo do konce tohoto roku.

V nejbližších dnech začne rekonstrukce mostu přes Hartský potok ve Školní ulici, který je jedním z hlavních vstupů do parku Schulzovy sady. „Kromě samotné rekonstrukce mostu, který je již v nevyhovujícím stavu, budou opraveny také přilehlé části cest, dojde k přeložce některých sítí a veřejného osvětlení,“ říká místostarosta Jan Helbich.

Rekonstrukce si vyžádá úplnou uzavírku mostu, k níž dojde od úterý 2. května 2023, kdy proběhne postupné navážení potřebného technického zázemí a stavebních plotů, během dne pak bude most plně uzavřen, a to po celou dobu trvání stavebních prací. Ve směru od centra města tak bude po dobu uzavírky možné do parku Schulzovy sady vejít buď cestou za mostem v Dukelské ulici, nebo přístupem za mostem v Legionářské ulici. V pondělí 24. dubna budou na přístupové cesty do parku nainstalovány cedule s informací o úplné uzavírce.

„Jsme si vědomi toho, že uzavření mostu přinese určitá omezení, prosíme ale občany o trpělivost a shovívavost. Most je třeba opravit, aby mohl další roky bezpečně sloužit,“ dodává místostarosta Jan Helbich. Stavební práce, které by měly trvat do konce letošního roku, provede společnost MDS solution, s. r. o., Vysoké Mýto, která vyhrála veřejnou zakázku. Město Dvůr Králové nad Labem za rekonstrukci mostu zaplatí 6,5 mil. Kč včetně DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Dvůr Králové nad Labem

Štítky Dvůr Králové nad Labem, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, most, Hartský potok, Miroslava Kameníková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rekonstrukci bude ve Dvoře Králové uzavřen most přes Hartský potok ve Školní ulici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.