Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trutnov ke Dni Země vysázel desítky stromů, pomohly i děti ze školky

Také letos Trutnov slaví Den Země. Pokračuje v sázení stromů v aleji na Kryblici. Pomocníky byly při tom děti z mateřské školy. Došlo na hrušně, švestky i višně.

Trutnov navázal na aktivity v loňském roce a nadcházející Den Země opět oslavil vysázením stromů. Na Kryblici podél cesty k zahrádkářské kolonii bude od letoška růst 30 nových stromů. Doplní a prodlouží tak stávající alej. „Opět jsme zvolili ovocné druhy stromů, tentokrát jsme zasadili hrušně, švestky a višně. Jde o vzrostlejší stromky, tudíž už v letošním roce by mohly nést první plody,“ popisuje Vendula Kasperová, vedoucí Odboru životního prostředí MěÚ Trutnov.

Do sázení se zapojily děti z Mateřské školy Trutnov z pracoviště Stonožka v Poříčí. Veškeré přípravy provedli zaměstnanci Technických služeb Trutnov. Celou akci podpořila Nadace ČEZ skrze program Stromy 2023, a to částkou 149.582 Kč. Pokryla tak drtivou většinou nákladů na sázení, které celkem činily 178 tisíc Kč.

„Věřím, že sázení stromů je jasný signál, že nám životní prostředí není lhostejné. Už vloni jsem přislíbil, že nezůstaneme jen u svátečního sázení. Chystáme další aktivity na podporu ekologie, jako jeden příklad mohu uvést otevření v současné době zatrubněného Novodvorského potoka,“ říká Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Den Země, strom, sázení, Trutnov, Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov ke Dni Země vysázel desítky stromů, pomohly i děti ze školky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.