Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jičín začal s přípravou nového parkovacího domu u tamní nemocnice. Ve městě zatím žádný není

Radnice v Jičíně se pustila do příprav stavby nového parkovacího domu nedaleko Oblastní nemocnice Jičín. Ten by měl vyřešit problém s nedostatkem parkovacích míst v areálu nemocnice i v samotném centru města. Podle vedení města se náklady vyšplhají na vyšší desítky milionů. Rada města schválila 114 tisíc na vytvoření studie.

V současné době si město nechá vypracovat takzvanou ideovou hmotnou studii parkovacího domu. „Studie zjistí rozsah a možnou podobu parkovacího domu a souvisejících staveb občanské vybavenosti, a to v souladu s Regulačním plánem historického jádra města Jičína. Studie zároveň bude sloužit jako podklad pro jednání s dotčenými vlastníky v lokalitě,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.  

Nový parkovací dům by měl být prvním domem svého typu ve městě. Stát bude v Bolzanově ulici a v těsné blízkosti budoucího nemocničního pavilonu psychiatrie. Právě tento pavilon by měl být s parkovacím domem spojen parkovištěm a společným vjezdem. Tento návrh vzešel ze společného jednání města a kraje. 

Pro radnici v Jičíně může být parkovací dům výrazným finančním zatížením. Například parkovací domy v Náchodě a Trutnově platí Královéhradecký kraj. „Jsou s tím spojené vysoké náklady. Tedy i vysoká cena jednoho parkovacího místa s velmi malou návratností,“ uvedl Jireš. Další nevýhodou je i fakt, že parkovací dům nebude určený pro rezidentní parkování.  

Ohodnoť článek

Foto Michal Jarmoluk | Pixabay

Štítky Jičín, parkování, radnice, Oblastní nemocnice Jičín, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín začal s přípravou nového parkovacího domu u tamní nemocnice. Ve městě zatím žádný není  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.