Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rekonstrukce střechy Základní školy 17. listopadu v Jičíně může začít

Střecha Zákaldní školy 17. listopadu v Jičíně potřebuje rekonstrukci jako sůl a dočká se. Rada města posvětila první etapu opravy střechy nad severozápadním traktem školního komplexu, tedy nad bývalou spořitelnou.

Náročnou investiční akci, která začne v letošním roce a bude dokončena v roce 2024, bude financovat město Jičín s dotační podporou z Programu regenerace městských památkových rezervací. Stavební práce vyjdou na dvacet milionů korun včetně DPH.

Stav střechy nad Základní školou 17. listopadu je špatný a v případě odkládání rekonstrukce by se navýšil budoucí rozsah prací, nehledě na možná rizika, proto Rada města rozhodla o realizaci této akce. "V roce 2015 město Jičín nechalo zpracovat projektovou dokumentaci na rekonstrukci, která byla rozdělena na pět etap. V roce 2016 byla opravena střecha nad třídami prvního stupně, což odpovídalo páté etapě v projektové dokumentaci. Nyní je nutné vrátit se k první etapě," uvedl mluvčí města Jan Jireš.

Záměr zahrnuje stavební úpravy střechy včetně výměny střešní krytiny a klempířských prvků, výměnu bednění a poškozených prvků krovu, ošetření stávajícího krovu, vyzdění nových komínových hlav a také zateplení stropu nad posledním užitným podlažím. Do rekonstrukce spadá také ikonická střešní věžička na rohu ulic Lindnerova a Smiřických. 

Práce začnou ještě na jaře, potrvají až do zimního období a budou poté pokračovat od dubna 2024. V roce 2023 bude profinancována přibližně třetina finančních nákladů, v dalším roce pak zbývající dvě třetiny.

Rekonstrukce střechy nad budovou ZŠ 17. listopadu, navíc památkově chráněné, je třetí velkou z aktuálních investic do školních objektů, organizovaných městem Jičín. V současnosti pokračuje rekonstrukce fasády ZŠ Husova a v dubnu 2023 začíná přestavba školní kuchyně ZŠ Poděbradova, která vaří nejen pro sebe, ale i pro jiné školy a za jeden den vyrobí 1100 porcí obědů. Nejen kvalitní vzdělávání, ale i kvalitní zázemí pro žáky a školský personál jsou pro Jičín klíčovými prioritami. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jičín

Štítky střecha, rekonstrukce, Jičín, základní škola, 17. listopadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce střechy Základní školy 17. listopadu v Jičíně může začít  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.