Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

TrutnOFF vyrukoval se zahraničními kapelami, zazní reggae i etno

TrutnOFF vyšel s kůží na trh, oznámil první zahraniční kapely. Poprvé v Česku vystoupí legenda reggae Andrew Tosh, doplní jej Therapy? a Asian Dub Foundation.

Legendární festival, který se letos po sedmi letech vrací z moravského exilu do domovského Trutnova, se uskuteční v tradičním termínu od 17. do 20. 8.  a oznamuje první zahraniční i další tuzemské kapely. Na festivalu, který je znám svým neotřelým programem, se představí přes šedesát skupin. Obvyklý pestrobarevný program ozdobí řada největších legend české populární i undergroundové scény, ale i mladých alternativních objevů a zástupců dalších hudebních proudů. Hudební přehlídka se uskuteční na trutnovském Bojišti, kterému festival vdechnul atmosféru a probudil jeho genia loci.

Jako jedny z prvních účinkujících festival oznamuje hned dvě legendy najednou. Legendu reggae Andrew Toshe, syna Petera Toshe, bez něhož by nebylo mnoho zásadních pilířů reggae, a irské rockery Therapy?. Doplní je roztančení a oblíbení Asian Dub Foundation z Velké Británie.

"Přimluvíme se, aby nad Bojištěm zazněly známé songy. Věříme, že prach se bude vířit a mokasíny tančit při reggae k poctě Petera Toshe a zazní skladby jako Johnny B. Goode, Equal Rights nebo Legalize It, která je, jak název napovídá, i popěvkem zastánců legalizace marihuany. Mama Afrika z Playing for Change se zase jistě ponese v pozdravu až ke Krakonošovým horám,“ uvedla na webových stránkách festivalu Marta Vrbová Věchetová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook TrutOFF

Štítky festival, hudební skupina, Andrew Tosh, Asian Dub Foundation, Česko, Trutnov, Afrika, TrutOFF

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TrutnOFF vyrukoval se zahraničními kapelami, zazní reggae i etno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.