Hradecká nemocnice už propustila téměř všechny pacienty, kteří přišli s průjmovými obtížemi po jídle z hradecké restaurace v centru. Péči poskytla 46 pacientům. Jen jedna pacientka nadále zůstává v nemocnici.
„Jednalo se převážně o dehydratované pacienty všech věkových kategorií od dětí až po seniory, nejvíce však bylo lidí ve věku 25 až 35 let,“ uvedla vedoucí oddělení nemocniční hygieny FN HK MUDr. Lenka Hobzová, Ph.D. Fakultní nemocnice Hradec Králové po nárůstu pacientů během prvního dubnového víkendu přijala opatření, aby bylo možné zvládnout případný další nárůst pacientů, například otevřela interní stacionář v nepřetržitém provozu. „Hospitalizováni byli lidé ve vysokém stupni dehydratace způsobené průjmovým onemocněním a bylo nutné jim infuzemi doplnit tekutiny, většina však mohla být po několika dnech v nemocnici propuštěna do domácí péče,“ uvedla Hobzová.
Krajská hygienická stanice v Hradci Králové v souvislosti s konzumací pokrmů v restauraci od úterý 28. března do soboty 1. dubna evidovala přes stovku osob se zdravotními obtížemi, u části z nich byla potvrzena salmonelóza. Hygienici v provozovně odebrali vzorky, konkrétní zdroj zdravotních obtíží dosud nebyl objasněn. Provozovna byla uzavřena.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.