Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hasiči vyrazili k požáru trutnovské elektrárny, uchránili majetek za třicet pět milionů

Šest jednotek hasičů vyrazilo večer k požáru do areálu elektrárny v Trutnově Poříčí. Včasným zásahem se podařilo uchránit majetek za třicet pět milionů, škoda je dvě stě tisíc.

Do areálu elektrárny v části Poříčí vyjelo na Velikonoční pondělí večer šest jednotek hasičů, operační středisko přijalo oznámení o požáru zauhlování. Došlo k zahoření uhlí a uhelného prachu v zásobníku a na podávacím pásu.

Zásobník měl kapacitu tři sta tun uhlí, v době požáru v něm bylo odhadem padesát. Hasební zásah vedly jednotky vnitřkem zásobníku, pro průzkum v dopravníku byla využita výšková technika, hasiči přitom využívali dýchací techniku. Před osmou hodinou večerní se hasičům podařilo požár lokalizovat a zabránit jeho dalšímu šíření.

"Při požáru nebyl nikdo zraněn. Předběžným ohledáním byla škoda stanovena asi na 200 tisíc korun, zato uchráněné hodnoty jsou nyní odhadnuty asi na 35 milionů korun," uvedla v tiskové zprávě mluvčí hasičů Martina Götzová. Dodávky energií z elektrárny nebyly vlivem požáru nijak omezeny.  Dnes na místo vyrazí vyšetřovatelé hasičů, aby provedli podrobnější ohledání a mohli tak určit příčinu vzniku požáru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, elektrárna, Trutnov, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyrazili k požáru trutnovské elektrárny, uchránili majetek za třicet pět milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.