Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Muž s nožem v Hradci Králové přepadl nezletilou dívku a muže. To vše v rozmezí deseti minut

Teprve třiadvacetiletý muž bez záznamu v rejstříku trestů v Hradci Králové přepadl nezletilou dívku a muže. Vyhrožoval jim s nožem v ruce. Policejní hlídka ho dopadla do pár hodin od nahlášení u AuParku. Za pomoci služební zbraně ho spoutali a zatkli. Nyní mu hrozí deset let vězení.

K prvnímu přepadení došlo v Lipkách, kdy chtěl po nezletilé dívce její peněženku. „Přestože následně muž s nožem v ruce máchal kolem sebe, dívce se podařilo dostat svou peněženku zpět,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. I přesto, že muž dívce vyhrožoval nožem, podařilo se ji peníze i doklady získat zpět.  

Svůj druhý cíl si vyhlédl v Sukových sadech. Tentokrát si vyhlédl dvaapadesátiletého muže, po kterém chtěl celou jeho tašku. Když si přepadený muž všiml nože, začal křičet o pomoc. Toho se mladík zalekl a z místa utekl.  

O několik minut později si ho všimla hlídka policie u obchodního domu AuPark. „Tam ho za použití donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní zadrželi a umístili do policejní cely,“ uvedla mluvčí. Nůž u sebe neměl, odložil ho na okně jedné z budov o pár metrů dál. Šlo o kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovou čepelí.  

„Policisté případy kvalifikovali jako přečin krádež, přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zločin loupež,“ uvedla Kormošová. Soud ho poslal do vazby, kde si počká na rozsudek. Nyní mu hrozí od dvou do deseti let vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové, Aupark, krimi, nůž, vyhrožování, přepadení, video, policie, zatčení, zbraň střelná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Janků

Škoda, že i Hradec nemá svého Hrůzu.

Sobota, 8. dubna 2023, 14:04Odpovědět

VIDEO: Muž s nožem v Hradci Králové přepadl nezletilou dívku a muže. To vše v rozmezí deseti minut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.