Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lyžovat se dá na Černé hoře, Peci, v Říčkách i Špindlerově Mlýně

V Královéhradeckém kraji v tomto týdnu lyžuje v Krkonoších ve Špindlerově Mlýně, na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou a v Orlických horách v Říčkách. Ostatní střediska v kraji již zimní sezonu ukončila.

O víkendu byl už zájem lyžařů malý, a to zejména kvůli proměnlivému deštivému počasí. "Návštěvnost SkiResortu Černá hora - Pec o víkendu ovlivnilo počasí. Na sjezdovky, na běžky nebo jen tak na výlet vyrazilo přes 2000 lidí," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na Černé hoře podle ní budou od pondělí otevřené sjezdovky Anděl, Zalomená a Černohorská až k dolní stanici kabinkové lanovky a také dětská sjezdovka Sporty. V Peci pod Sněžkou se bude lyžovat na Smrku, Lyžařské, Zahrádkách a Hnědém vrchu. Otevřený bude i dětský park na Javoru. Středisko Malá Úpa sezonu přerušilo a pokud to počasí dovolí, sjezdovky ještě otevře.

Ve Špindlerově Mlýně se o víkendu lyžovalo na více než 15 kilometrech sjezdovek. Provoz středisko plánuje do Velikonočního pondělí. "Vzhledem k sněhovým podmínkám může docházet k částečnému omezení některých sjezdovek. Prosíme lyžaře, aby věnovali pozornost značení na sjezdovkách," uvedli špindlerovští vlekaři. Nejkvalitnější lyžování je tradičně ve špindlerovském areálu Svatý Petr, který má sjezdovky k severu a sníh z nich odtává nejpomaleji.

V Říčkách v Orlických horách se bude od pondělí do pátku lyžovat od 08:00 do 12:00, první dubnový víkend by měl být provoz do 16:00. "Všechny sjezdovky máme otevřené, je na nich 30 až 60 centimetrů sněhu. V provozu bude lanovka," řekl Petr Kánský ze skicentra Říčky.

O víkendu se naposledy lyžovalo v Pardubickém kraji, a to ve střediscích v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem a na Bukové hoře na Orlickoústecku. V Dolní Moravě mohli turisté kromě lyžování také projít visutý most, vyhlídkovou věž Stezka v oblacích nebo vyzkoušet bobovou dráhu. Na Bukové hoře sezonu zakončili snowboardovými exhibicemi a veřejnými lyžařskými závody.

Ohodnoť článek

Štítky Skiareál, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Pardubický, sjezdovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžovat se dá na Černé hoře, Peci, v Říčkách i Špindlerově Mlýně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.