Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chřipka v Královéhradeckém kraji oslabuje, podle hygieniků klasika na začátku jara

Chřipka v Královéhradeckém kraji ztrácí na síle, aktuálně je necelých patnáct set nemocných akutními respiračními infekcemi a chřipkou v přepočtu na 100 000 obyvatel. Nejvyšší nemocnost v kraji je na Hradecku, nejnižší v okrese Trutnov.

"V rámci hodnocení výskytu akutních respiračních infekcí a chřipky v uplynulém týdnu lze konstatovat, že došlo jen k velmi malému poklesu ARI. Situace týkající se výskytu chřipkových onemocnění je v kraji stabilizovaná, epidemiologická situace odpovídá sezóně," uvedla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Oproti minulému týdnu došlo k výraznému zvýšení počtu onemocnění ve věkové skupině 15 až 24 let, a to o 22,5 procenta. "V ostatních věkových skupinách jsme zaznamenali snížení počtu nemocných," uvedla Krejčí.

Co se týče koronaviru, tak v mezitýdenním srovnání počet zjištěných nákaz tímto onemocněním v kraji klesl o 19 procent. Testy za posledních sedm dní v kraji odhalily 263 nákaz covidem-19 včetně reinfekcí, před týdnem za stejnou dobu 326 a před tím 316 a 360.

Sedmidenní incidence, tedy počet nakažených koronavirem za poslední týden na 100.000 obyvatel, je nyní v kraji na hodnotě 47, před týdnem činila 59, před 14 dny 57 a před tím 65 a 84. V celé zemi na 100.000 obyvatel za poslední týden připadá 45 nakažených, vyplývá z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, chřipka, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka v Královéhradeckém kraji oslabuje, podle hygieniků klasika na začátku jara  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.