Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce trutnovské nemocnice se zasekla, bude se hledat dodavatel

V Trutnově mají velké plány. Mezi ně patří nový parkovací dům a také investice do trutnovské nemocnice. Ostatně to všechno slíbil loni hejtman Martin Červíček, teď s ním měl schůzku trutnovský starosta Michal Rosa.

Poskytování kvalitní zdravotní péče trutnovským občanům je jedním z hlavních témat, kterým se věnuje trutnovský starosta. Proto se s hejtmanem Královéhradeckého kraje Martinem Červíčkem sešel rok poté, co přislíbil investice do trutnovské nemocnice. „Oceňuji, že kraj nezměnil přístup k nemocnici a na všech projektech se pracuje. Sliby i závazky, které byly před rokem nastíněny, se postupně plní. Dokonce na seznamu chystaných akcí přibyla výstavba pavilonu pro lůžkovou akutní péči,“ hodnotí Michal Rosa, starosta města Trutnova.

V loňském roce začala v areálu nemocnice II. etapa výstavby nových laboratoří za 130 milionů korun. Navázala tak na I. etapu za 150 milionů korun, která skončila na podzim 2020. Tehdy rekonstrukcí prošla budova laboratoří mikrobiologie a imunologie. Práce na II. etapě jsou momentálně pozastaveny. „Dodavatel stavby odstoupil od smlouvy, tudíž nyní jsme ve fázi, kdy dojde k vyrovnání a my vypíšeme novou soutěž. Očekávám, že do konce srpna budeme mít nového dodavatele a II. etapa se opět rozjede. Dojde zde k půlročnímu zdržení dokončení stavby, což zásadně nevadí a péči o pacienty to nijak neohrozí,“ vysvětluje Martin Červíček, hejtman KHK. V objektu laboratoří se nově počítá s umístěním také oddělení ambulantní rehabilitace.

Další významnou akcí je výstavba urgentního příjmu a navazujících oborů ARO a JIP za 220 milionů korun. „Do konce roku vysoutěžíme dodavatele a zahájení stavby plánujeme v průběhu příštího roku. Naším cílem je, aby nemocnice v Trutnově dokázala v nejmodernějším provedení provádět akutní péči,“ uvedl hejtman.

Také přípravy na výstavbu parkovacího domu jsou v plném proudu. Letos by měla být hotová projektová dokumentace. Parkování pro téměř 300 vozidel vyjde zhruba na 180 milionů korun. Po vysoutěžení dodavatele stavby bude znám i přesnější harmonogram. „S ohledem na stísněnost staveniště v areálu je potřeba jednotlivé investiční akce dobře rozplánovat tak, aby na sebe navazovaly a vzájemně si nepřekážely,“ říká trutnovský starosta.

Novinkou na seznamu investičních akcí v areálu nemocnice je pavilon pro lůžkovou akutní péči. Kapacita počítá se 130 lůžky. „Jsme úplně na začátku, na podzim bychom měli mít vybraného projektanta. Náklady na výstavbu odhadujeme zhruba na 300 milionů korun,“ dodává Martin Červíček.

Kromě výše uvedených akcí se plánují i drobnější úpravy a modernizace například na gynekologicko-porodnickém oddělení a na úseku stravování. „Kraj do trutnovské nemocnice v horizontu několika let investuje téměř 1 miliardu korun, což je pro naše občany velmi dobrá zpráva,“ dodává trutnovský starosta.  

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky nemocnice, Trutnov, Martin Červíček, Michal Rosa, stavba, laboratoř, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce trutnovské nemocnice se zasekla, bude se hledat dodavatel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.