Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na řidiče číhá na horách zmrzlý sníh, ráno bylo až mínus patnáct

Řidiči si musí v horských oblastech dávat pozor. V Krkonoších a Orlických horách leží na nesolených úsecích vrstva ujetého a místy zledovatělého sněhu. Ranní teploty klesaly ve Východních Čechách k mínus patnácti stupňům.

V Krkonoších je vrstva sněhu až 15 centimetrů. Teploty v kraji klesly hluboko pod nulu. Nejchladněji bylo v Orlickém Záhoří na východní straně Orlických hor a na Luční boudě v Krkonoších, kde teplota dnes ráno klesla pod minus 15 stupňů Celsia, uvedli silničáři a meteorologové.

K minus 15 stupňům klesly teploty v Adršpachu a v Teplicích nad Metují na Náchodsku a v Deštném v Orlických horách. Pro Trutnovsko, Náchodsko a Rychnovsko platí výstraha meteorologů před silným mrazem do středečního dopoledne.

Hlavní silniční tahy v kraji byly dnes ráno většinou suché a vymrzlé. Silničáři ráno vyjeli ošetřit silnice hlavně v Krkonoších a v Orlických horách.

Dnes by mělo být v Královéhradeckém kraji oblačno až polojasno. Teploty by se přes den měly pohybovat od nuly do minus tří stupňů, na horách mezi minus šesti a minus devíti stupni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky Krkonoše, mráz, Orlické hory, počasí, silnice, sjízdnost, mráz, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řidiče číhá na horách zmrzlý sníh, ráno bylo až mínus patnáct  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.