Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počasí úřaduje dál, Chlumec byl bez proudu, v Krkonoších hrozí závěje

Včerejší vichr připravil stovky východočeských domácností o proud. Počasí si s námi bude zahrát dál, stále hrozí sněhové jazyky a závěje. O víkendu může na horách připadnout až půl metru sněhu.

O víkendu bude ve velkém chumelit, podle meteorologů připadne až půl metru sněhu, na Šumavě dokonce osmdesát čísel. Bude taky větrno, na horách vítr v nárazech nabere i rychlost 110 kilometrů za hodinu, na silnicích opět hrozí závěje a sněhové jazyky.

Na vedlejších silnicích v Královéhradeckém kraji leží zbytky rozbředlého sněhu. Vrstva sněhu o síle až deset centimetrů leží na nesolených silnicích v Krkonoších a v Orlických horách. Místy může být zledovatělá. V Krkonoších si řidiči musejí dát pozor na závěje a silný vítr.

Energetici kvůli silnému větru měli ráno poruchu u Chlumce nad Cidlinou. "Bez proudu se tam od včerejška ocitlo asi 250 domácností,"  řekla regionální mluvčí skupiny ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. Dneska během dopoledne se podařilo energetikům poruchy opravit. 

Dnes by měla být v Královéhradeckém kraji proměnlivá oblačnost, místy s dešťovými nebo smíšenými přeháňkami. Ve vyšších polohách může sněžit. Na horách se čeká vítr o rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Teploty by se měly pohybovat od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách od minus dvou do plus jednoho stupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, energie, vítr, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších hrozí sněhové jazyky a závěje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.