Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Silnice v Orlických horách u Šerlichu je po dvou dnech opět otevřená

Silnice mezi Šerlichem a Bedřichovkou v Orlických horách na Rychnovsku je od dnešního rána opět průjezdná. Pětikilometrový úsek silnice byl uzavřený od pondělního rána kvůli pádům silně namrzlých stromů.

"V Orlických horách by řidiči měli být při jízdě nadále velmi opatrní. Na cestách leží vrstva čerstvého sněhu a vítr na silnicích tvoří sněhové jazyky," uvedli silničáři.

Vrstva sněhu leží v Královéhradeckém kraji i na silnicích na Trutnovsku, Náchodsku a Jičínsku. Na nesolených silnicích v Krkonoších je vrstva sněhu až deseticentimetrová a místy je zledovatělá. I na krkonošských silnicích hrozí sněhové jazyky. Vítr na horách by dnes měl mít rychlost až 90 kilometrů v hodině.

Dnes by měla být v Královéhradeckém kraji proměnlivá oblačnost. Na většině území by se měly postupně objevit sněhové přeháňky nebo sněžení. Na horách se sněžení čeká trvalejší, v nižších polohách by mohl padat sníh s deštěm. Teploty by se měly pohybovat od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách od minus dvou do plus jednoho stupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Pardubický kraj

Štítky Šerlich, stromy, počasí, silnice, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Orlických horách u Šerlichu je po dvou dnech opět otevřená  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.