Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová sportovní hala při budově gymnázia v Nové Pace začne vznikat v létě

Už letos v létě má začít stavba nové sportovní haly, která bude součástí Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Nové Pace na Jičínsku. Celkem vyjde na téměř sto dvacet šest milionů korun. V letošním roce půjde na akci necelých jedenatřicet milionů, příští rok téměř šedesát devět milionů korun a v roce 2025 pak šestadvacet milionů korun. Do financování plánuje kraj zapojit peníze z dotací.

„Aktuálně se připravuje výběrové řízení na stavební firmu, předpoklad zahájení stavby je červenec 2023," uvedl mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechmann. Stavba potrvá dvacet měsíců.

Nová hala bude sloužit nejen studentům gymnázia a pedagogické školy, ale i dalším dvěma školám z Nové Paky, které jsou zřizovány krajem. Využívat je bude moci také veřejnost. Sportovní hala bude mít vlastní sociální zázemí.  

Podle vedení kraje je stavba sportovní haly nutná, protože už nyní chybí zázemí pro výuku tělesné výchovy. Ani jedna z novopackých středních škol zřizovaných krajem nemá podle hejtmanství potřebné podmínky.

Ohodnoť článek

Foto Lukáš Malý

Štítky sportovní hala, Nová Paka, okres Jičín, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sportovní hala při budově gymnázia v Nové Pace začne vznikat v létě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.