Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Malá Úpa se zapsala do prezidentských statistik velkým písmem, Petr Pavel tady nedal soupeřovi šanci

Druhé kolo prezidentských voleb v obcích a městech v Krkonoších jednoznačně vyhrál generál ve výslužbě Petr Pavel. V Malé Úpě Pavel dosáhl vůbec nejvyššího vítězství v ČR, a to 91,18 procenta hlasů.

V největším českém horském středisku Špindlerův Mlýn ve druhém kole volilo 1918 lidí, zatímco zapsaných místních voličů je zhruba 800. V pátek lidé na možnost odvolit čekali před volební místností ve špindlerovské knihovně v dlouhé frontě. Pavel ve Špindlerově Mlýně, kde byla volební účast 90,6 procenta, získal 87,72 procenta hlasů. V Peci pod Sněžkou hlasovalo 1858 lidí a Pavel od nich získal 90,47 procenta hlasů. Místních voličů je v Peci pod Sněžkou zapsaných asi 540. Ve Strážném Pavel získal 89,15 procenta hlasů a v Janských Lázních 79,6 procenta. Odjinud ve Strážném volilo asi 300 lidí a v Janských Lázních zhruba 500.

V Malé Úpě, která má asi 120 zapsaných voličů, odvolilo na voličský průkaz asi 450 lidí. Celkem k volbám přišlo v Malé Úpě 534 lidí, volební účast činila 94,5 procenta.

Pavel s převahou v krkonošských obcích a městech zvítězil již v prvním kole volby. Jeho volební zisk se pohyboval mezi 50 až 60 procenty. I v prvním kole se ve výsledcích voleb projevily hlasy lidí volících na voličský průkaz.

Také v hlavním středisku Orlických hor v Deštném ve druhém kole jasně zvítězil Pavel se ziskem 82,3 procenta hlasů. V Deštném hlasovalo 751 lidí, zatímco zapsaných místních voličů je asi 450. I v Orlických horách tak výsledky voleb výrazně ovlivnili voliči odjinud.

Pavel v celostátním měřítku vyhrál s podporou 58,32 procenta, Babišovi dalo hlas 41,67 procenta voličů.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Malé Úpy

Štítky ČR, volby, prezident, Krkonoše, Malá Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá Úpa se zapsala do prezidentských statistik velkým písmem, Petr Pavel tady nedal soupeřovi šanci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.